Головна Новини Суспільство Війна з Росією На саміті у Японії президент України зустрівся з лідерами G7
commentss НОВИНИ Всі новини

На саміті у Японії президент України зустрівся з лідерами G7

У японській Хіросімі Володимир Зеленський, в рамках триденного саміту «Великої сімки» зустрівся із партнерами – союзниками й уже встиг обговорити нагальні для України питання

21 травня 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал Зеленского. Це вперше, з початку повномасштабної війни Зеленський відвідав Японію. У ході саміту, гарант української держави наголосив на результатах співпраці з лідерами інших країн. Та зауважив, що вона досягла високого рівня, котрий забезпечує повагу до міжнародного права, демократії та свободи.

На саміті у Японії президент України зустрівся з лідерами G7

Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

"У світі були намагання ігнорувати й не поважати те, що ми цінуємо. Але зараз це неможливо. Зараз наша сила зростає. І кожен, хто може забажати агресії проти демократичної країни, бачить, якою буде відповідь. І що більше ми з вами співпрацюємо, то нижча вірогідність, що хтось іще у світі піде божевільним шляхом Росії", — підкреслив Володимир Зеленський.

Попри це, як додав він – Україні необхідне очевидне лідерство демократії.

"Це головне, що ми забезпечуємо нашою співпрацею", — резюмував Глава української держави.

Водночас, президент України зауважив, що кожне рішення, прийняте на користь підтримки української держави – наближає нашу перемогу у цій війні. А увесь світ об’єднує одна велика мета – мир.

"Україна запропонувала формулу миру світові. Поки російські загарбники залишаються на нашій землі, ніхто не сяде за стіл переговорів із Росією. Колонізатор має піти геть. Але світ має силу, достатню для того, щоб крок за кроком змусити Росію відновити мир", — додав президент України.

Як зауважимо, під час візиту в Японію Володимир Зеленський уже встиг мати розмову із Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Спільно, посадовці обговорили майбутню співпрацю у питаннях оборони України, посилення військової допомоги, навчання ЗСУ у Канаді та доцільність реалізації всіх складових української формули миру.

Також, глава держави зустрівся із президентом Індонезії Джоко Відодо. Вони розмовляли про перебіг на фронті, масовані обстріли України та збільшення зусиль щодо повернення депортованих дітей з окупованих територій та РФ.

Відзначимо, що уже розпочалася зустріч Зеленського із президентом США Джо Байденом, в рамках саміту G7.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Чому іноземні бійці їдуть на війну в Україну, — французький філософ Чимало іноземців залишають мирне життя в своїй державі і відправляються до України, вступаючи до лав ЗСУ та обираючи чужу війну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини