Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому іноземні бійці їдуть на війну в Україну, - французький філософ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому іноземні бійці їдуть на війну в Україну, - французький філософ

Чимало іноземців залишають мирне життя в своїй державі і відправляються до України, вступаючи до лав ЗСУ та обираючи чужу війну

21 травня 2023, 08:15 comments2033
Поділіться публікацією:

Що спонукає їх до такого вибору, розповів в інтерв’ю "Голосу Америки" відомий французько-єврейський філософ, політичний журналіст Бернар-Анрі Леві, пишуть "Коментарі".

Чому іноземні бійці їдуть на війну в Україну, - французький філософ

Бернар-Анрі Леві. Фото з відкритих джерел

Кажуть, що Бернар-Анрі Леві "шепоче на вуха президентам", він мав розмову чи не з кожним французьким лідером, а його статті публікують світові видання. Цьогоріч, політичний журналіст презентував уже другий документальний фільм про повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Його стрічка про війну "Слава Україні" побудована на історіях цивільних та розповідях військових.

На думку філософа, український народ – дуже сильний та волелюбний, тому його приїздять підтримати іноземці. Вони солідарні з українцями та прагнуть допомогти, адже чимало із них вважають цю війну і своєю.

"Вони відчувають, що немає гіршої несправедливості в сучасній реальності, ніж те, що відбувається з народом України. Навіть під час туру Сполученими Штатами, презентуючи свій фільм, найчастіше я чую від людей: "Я хочу щось зробити, як я можу допомогти". Деякі з них йдуть до Razom і надають гуманітарну підтримку, інші — хто має можливість, здоровʼя — проходять військові заняття, беруть до рук зброю і вступають до лав ЗСУ. Багато з них відчувають, що це не лише війна українців, що це й їхня війна. Так само, як відчували добровольці під час Громадянської війни в Іспанії у 1936 році", — сказав Бернар -Анрі Леві.

Як додає філософ та режисер, свій фільм "Слава Україні" зроблений для самих українців, які є справжніми героями. І звісно для того, аби довести злочини РФ в майбутньому.

"Достатньо того, що цей фільм є, що я зняв всі ці жахливі, карколомні, а часом і чудові ситуації. Я зробив свою роботу. Після цього, сподіваюся, підтримка України має зрости. Отже, якщо я зроблю якийсь внесок, щоб люди дізналися більше про Україну, більше підтримували її, щоб союзники швидше передавали їй танки та літаки і відтак наблизили перемогу, а отже, врятували невинні життя, — моя робота буде завершена", — зауважив Леві.

Додамо, стрічку презентували у лютому 2023 в Києві, й поза межами України. Її спецпоказ відбувся і в Конгресі США.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Як унеможливити агресію РФ – що запропонувати людям з деокупованих територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини