Головна Новини Суспільство Війна з Росією На саміті світу розглянуть лише три пункти формули миру Зеленського: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

На саміті світу розглянуть лише три пункти формули миру Зеленського: про що йдеться

За підсумками саміту миру Росії передадуть документ для ознайомлення

29 травня 2024, 11:05 comments1573
Поділіться публікацією:

Україна визначила три основні пункти у формулі світу, які будуть розглянуті на Глобальному саміті миру у Швейцарії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на прес-конференції з прем'єр-міністром Португалії в Лісабоні заявив глава української держави Володимир Зеленський.

На саміті світу розглянуть лише три пункти формули миру Зеленського: про що йдеться

Саміт миру. Фото: з відкритих джерел

"Ми взяли три пункти – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний напрямок, там до речі, не лише обмін, а й повернення вкрадених Росією, примусово вивезених до Росії дітей. Тобто ці три моменти дуже важливі. Можливо, ми також говоритимемо про ядерну безпеку. безпеки та в цьому пункті про атаки на енергетику України", – заявив президент.

Після цього, за словами Володимира Зеленського, технічно представники лідерів усіх держав опрацьовуватимуть по деталях кожен із цих пунктів.

Президент уточнив, що ці три пункти ми маємо розробити за деталями, а потім передати російським представникам.

Далі, як уточнив президент, усі країни, які погодять ці пункти, дивитимуться, як російська сторона буде готова їх виконувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підготовка до саміту миру у Швейцарії, наміченому на середину червня, залишається однією з топ-тем у ракурсі шляхів пошуку до завершення російсько-української війни. Китай продовжує грати в невизначеність, фактично підігруючи РФ. Бразилія та Індія нібито розглядають ідею відправити на саміт молодших чиновників. Присутність більшості європейських лідерів гарантована, а ось президент США – не факт, що відвідає захід. При цьому в ЄС уже думають над наступною мирною конференцією – вже за участю РФ. На що президент України Володимир Зеленський нагадав, що кремлівський диктатор Володимир Путін завжди бреше, тому немає сенсу вести з ним будь-які переговори. Які перспективи саміту миру та переговорів після нього? Які чинники можуть на це вплинути? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини