Головна Новини Суспільство Війна з Росією На саміті ОБСЄ представник Люксембургу емоційно звернувся до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

На саміті ОБСЄ представник Люксембургу емоційно звернувся до Путіна

Колишній прем'єр Люксембургу Ксав’є Бетель звернувся до Путіна на саміті ОБСЄ з закликом припинити війну в Україні.

30 листопада 2023, 18:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник МЗС Люксембургу Ксав’є Бетель емоційно звернувся до делегації Росії на засіданні ОБСЄ закликавши припинити страждання людей, маючи на увазі війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

На саміті ОБСЄ представник Люксембургу емоційно звернувся до Путіна

Ксав’є Бетель звернувся до Путіна. Фото з відкритих джерел

Ксав’є Бетель 10 років обіймав посаду прем'єра Люксембургу та є відкритим геєм, який під час свого виступу не зводив очей з російської делегації. Він розповів, що має російське коріння, адже його бабуся була родом з Росії. За словами Бетеля він мав добрі стосунки з Путіним, які базувались на телефонних розмовах та обміні думками.

Бетель зізнався, що після початку великої війни в Україні він телефонував Путіну і такі дії викликали критику від європейських колег. Однак політик з Люксембургу пояснив в який момент зрозумів, що Путін говорить нісенітницю.

"Після Бучі я відчув, що бажання знайти рішення немає. Мені сумно. Своєю поведінкою ви зруйнували все, що ми збудували: культурні, політичні, економічні відносини", — розповів Бетель про одну з розмов Путіна у якій наголосив, що тепер у Росії союзники такі країни як північна Корея, Сирія та Еритрея.

Натомість Путін розповідав йому про "російську мову, нацистів, біолабораторії". Колишній прем’єр Люксембургу зазначив, що почати війну легко, однак лише справжній лідер може її закінчити та закликав Росії припинити війну в Україні.

"Ви зробили велику помилку. Спиніться. Спиніть те, що не має пояснення, немає причини. Повірте, сила не в тому, щоб показати, що ви сильніші, а в тому, щоб припинити страждання мільйонів людей", — наголосив Бетель у своєму емоційному звернені до Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільниця МЗС Німеччини Бербок звернулась до Росії на саміті ОБСЄ.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, який був роздратований на саміті ОБСЄ. Російський міністр закликав "дати йому спокій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини