Головна Новини Суспільство Війна з Росією Очільниця МЗС Німеччини Бербок звернулась до Росії на саміті ОБСЄ: що зробив Лавров
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільниця МЗС Німеччини Бербок звернулась до Росії на саміті ОБСЄ: що зробив Лавров

Анналена Бербок закликала Росію припинити війну в Україні на саміті ОБСЄ, куди допустили делегацію РФ на чолі з Сергієм Лавровим.

30 листопада 2023, 15:35 comments5988
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виступила на Раді міністрів ОБСЄ у Північній Македонії. Під час промови Бербок звернулась до Росії та закликала зупинити війну проти України.

Очільниця МЗС Німеччини Бербок звернулась до Росії на саміті ОБСЄ: що зробив Лавров

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

Анналена Бербок у виступі заявила, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на засіданнях говорить, однак ніколи не слухає. Тому Бербок сказала, що прямо звертається до російської делегації під час засідання ОБСЄ.

"Я хотіла б скористатися цією можливістю, щоб ще раз чітко сказати: припиніть цю війну, яка також є війною саме проти цієї організації, проти безпеки і співробітництва в Європі", — сказала очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Російську делегацію на чолі з Сергієм Лавровим допустили до участі в засіданні ОБСЄ, але сам очільник МЗС РФ був відсутній у залі під час промови Бербок.

Попри це, Бербок продовжила промову у якій зазначила, що Росія приносить "невимовні страждання" мільйонам людей. Очільниця МЗС Німеччини закликала дотримуватись правил ОБСЄ та вивести російські війська з українських територій. За словами Бербок, це буде ознака прихильності Росії до миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дружня до Росії країна заборонила Лаврову перетинати кордон під час польоту російського літака на засідання ОБСЄ в Скоп'є. Російській дипломатичній місії довелось змінити маршрут.

Також "Коментарі" писали, що у Росії заявили про готовність війни проти НАТО. Заступник міністра закордонних справ Росії зазначив, що Москва готова захищати свої національні інтереси, як вона це вже доводить в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини