Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Росію чекає ще одна поразка в Україні: аналітики ISW розповіли деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Росію чекає ще одна поразка в Україні: аналітики ISW розповіли деталі

Російські війська незабаром можуть втратити Лиман

29 вересня 2022, 08:02 comments1989
Поділіться публікацією:

Українські захисники просунулися на захід, північ і північний схід від Лиману. ЗСУ зараз проводять операцію з того, щоб взяти російських загарбників у щільне оточення як у самому місті, так і вздовж північного берега річки Сіверський Донець. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

На Росію чекає ще одна поразка в Україні: аналітики ISW розповіли деталі

Російські війська. Фото: structure.mil.ru

Військові фахівці США вважають, що ЗСУ тримають під контролем усі логістичні ланцюжки, якими Росія постачала в окупований Лиман військову техніку та боєприпаси. Будь-якої миті українська армія може розбити як позиції росіян, так і комунікації ворога.

"Крах лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та заході Луганської областей і може дозволити українським військам загрожувати позиціям РФ уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська", — зазначили в ISW.

Фахівці наголосили, що Міноборони Росії не змогло інформаційно підготувати своє населення до неминучої поразки у Лимані. Ймовірно, це призведе до ще більшого зниження і так низького бойового духу громадян РФ.

В Інституті вивчення війни пояснили, що після успішного контрнаступу ЗСУ у Харківській області це буде ще один удар, який продовжить руйнувати моральне становище та завдавати паніку серед військових Росії.

"Гнівна реакція російського інформаційного простору, ймовірно, відіграла свою роль у тому, що Путін оголосив часткову мобілізацію невдовзі після першого масштабного контрнаступу України, намагаючись посилити підрозділи армії РФ", — додали аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після загроз застосування Росією ядерного озброєння проти України, США та їх союзники посилюють спостереження за ядерним арсеналом РФ, насамперед, по лінії своїх розвідувальних служб. Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що до загроз застосування Росією ядерної зброї слід ставитися серйозно. Про що говорять ці заяви? Блефує Путін, розмахуючи ядерною палицею – чи ні? Чи може Захід (а можливо, й Китай) зіграти на випередження, не давши Росії застосувати ядерний арсенал проти України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини