Головна Новини Суспільство Війна з Росією На «Рамштайні» оголосили про створення нової коаліції для України
commentss НОВИНИ Всі новини

На «Рамштайні» оголосили про створення нової коаліції для України

Українські партнери вирішили створити нову коаліцію для допомоги Україні проти наслідків російської агресії.

19 липня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас оголосив про створення нової коаліції для допомоги з розмінування українських територій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Литви.

На «Рамштайні» оголосили про створення нової коаліції для України

Міністри оборони України та Литви. Фото з відкритих джерел

На "Рамштайні" Арвідас Анушаускас заявив, що запрошує усіх партнерів приєднатись у допомозі для України в рамках нової коаліції.

"Ми збираємо коаліцію для зусиль з розмінування з метою консолідації та координації поточної та запланованої допомоги Україні в цій сфері", — сказав Арвідас Анушаускас.

За словами міністр оборони Литви коаліція буде працювати за двома принципами "навчити та оснастити". Таким чином партнери України будуть допомагати українським саперам передаючи досвід від своїх інструкторів, а також відправлятимуть необхідне обладнання.

Анушаускас розповів, що до коаліції з розмінування вже приєднались п’ять країн: Литва, Швеція, Норвегія, Ісландія та Фінляндія. Очікується, що незабаром до цього виду допомоги для України приєднається і Данія.

Очільник Міноборони Литви закликав союзників до більшої та швидшої допомоги Заходу для України, яка перебуває у контрнаступі. За словами Анушаускас таким чином Україна швидше наблизиться до перемоги та припинення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що союзник Росії не визнає Крим і Донбас частиною РФ.

Також "Коментарі" писали про Україну, яка проти гібридного трибуналу для Росії. В Офісі Президента назвали альтернативне рішення, яке влаштує Україну та західних партнерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини