Головна Новини Суспільство Війна з Росією На ПВК "Вагнер" уперше в світі подали до суду: подробиці справи
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо На ПВК "Вагнер" уперше в світі подали до суду: подробиці справи

Британська юридична фірма McCue Jury and Partners подала до суду на приватну військову компанію "Вагнер" та її засновника Євгена Пригожина від імені українців.

3 листопада 2022, 16:22
Поділіться публікацією:

Зазначається, що "це перший випадок у світі, коли на ПВК "Вагнер" та їм подібні "формування" подають до суду від імені їх жертв".

На ПВК "Вагнер" уперше в світі подали до суду: подробиці справи

На ПВК "Вагнер" уперше в світі подали до суду

Так, представники британської юридичної фірми McCue Jury & Partners подали до Високого суду Великобританії позови проти учасників ПВК "Вагенр" та її  засновника Євгена Пригожина.

Позови було подано від імені всіх українців, які постраждали внаслідок військової агресії з боку РФ. Про це повідомляється на сайті iNews .

"Не лише сама війна Путіна незаконна, а й незаконні методи, якими вона ведеться, включаючи цілеспрямовані напади на мирних жителів. ПВК "Вагнера використовує терористичні способи ведення війни для досягнення цілей Путіна. Це підтверджується їх численними військовими злочинами, які включають тортури, вбивства та зґвалтування, які використовуються для залякування мирного населення", — повідомили представники компанії.

Старший партнер фірми Джейсон МакКью під час виступу у парламентському комітеті із закордонних справ зазначив, що активи ПВК та Пригожина мають перетворитися на репарації, які будуть спрямовані на допомогу постраждалим українцям.

Юристи також заявили, що вони "діють у рамках широкої правової кампанії громадянського суспільства" та їм допомагають імениті світові експерти. Спільними зусиллями вони хочуть довести всі злочини, скоєні ПВК "Вагнер", а також підтвердити міцний зв'язок між Пригожиним, ПВК і Путіним, які організували злочинну змову з метою терору українського народу. Ще юристи мають намір домогтися грошових виплат для всіх постраждалих під час воєнних дій.

Розслідування парламентського комітету щодо використання ПВК зосереджено безпосередньо на активній ролі групи "Вагнера" у російсько-українській війні що триває, проте також вивчатиметься використання Росією цього угруповання під час конфліктів на Близькому Сході, в Африці і на півдні Америки.

Фінансуватимуть роботу адвокатів за допомогою краудфандингу — колективного збору коштів для підтримки зусиль інших людей/організацій.

Нагадаємо, ПВК "Вагнер" було створено у 2014 році. Російський бізнесмен Євген Пригожин довгий час заперечував свою причетність до приватної військової компанії, проте у вересні 2022 року він зізнався, що створив "Вагнер" у 2014 році для "захисту росіян" на Донбасі.
Найманці ПВК "Вагнер" брали участь у багатьох кривавих військових конфліктах по всьому світу. Компанія знаходиться під санкціями США, Європейського Союзу та Японії. Представники ООН регулярно звинувачують найманців Вагнера у масових тортурах, вбивствах та зґвалтуваннях цивільного населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини