Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Покровському напрямку ворог перегрупував сили: на яке місто пішов штурмом
commentss НОВИНИ Всі новини

На Покровському напрямку ворог перегрупував сили: на яке місто пішов штурмом

Російські окупанти перегрупували сили і спробували взяти штурмом Карлівку

22 серпня 2024, 15:33 comments1147
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують тиснути на Покровському напрямку, здійснюючи наступ у бік Новогродівки та атакуючи дорогу між Карлівкою і Покровськом. Про це розповів прес-офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі "Суспільного".

На Покровському напрямку ворог перегрупував сили: на яке місто пішов штурмом

Війна в Україні

Зокрема, Цехоцький зазначив, що ніч пройшла відносно спокійно, оскільки противник займався перегрупуванням сил, але зранку відновив штурми. За його словами, бої наблизилися до траси Покровськ-Карлівка в районі Миколаївки, а ворог продовжує намагатися просунутися в бік Новогродівки.

Він також пояснив причини періодичних відступів українських сил з окремих ділянок фронту.

"Наші відходи пов’язані лише з тим, що вони дійсно йдуть, як той бульдозер, який все руйнує. Тому перебувати там немає сенсу. От ми вимушені відходити. Але кажу: це не втікати і здавати фронт. Це — відхід. І це — також один з видів бою. Щоб вирівняти фронт, щоб зберегти життя здоров’я військовослужбовців", — сказав Цехоцький.

Окрім того, прес-офіцер повідомив, що вранці російські війська спробували штурмувати Карлівку, використовуючи БТРи, але ця атака була відбита. Цехоцький також зазначив, що масового застосування військової техніки на цьому напрямку не фіксується.

Крім того, за його інформацією, російська армія зменшила використання авіації на Покровському фронті, ймовірно, через дефіцит літаків та ефективну роботу української ППО. Однак, удари керованими авіаційними бомбами та піхотні штурми продовжуються.

Цехоцький пояснив, що росіяни адаптують свою тактику, намагаючись діяти малими групами, щоб уникнути втрат від артилерійських ударів, і поступово накопичують сили для подальших атак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Донбасі російські військові подекуди почали відходити і Сили оборони відвойовують втрачені позиції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини