На півдні України окупанти намагалися провести розвідку боєм, але втратили свою бронетехніку та живу силу

ЗСУ дають гідну відсіч окупантам

Ситуація в операційній зоні на південнобуцькому напрямку складна, напружена, але ретельно відстежується силами оборони. Про це повідомляється на офіційній сторінці Оперативного командування "Південь" у соціальній мережі Facebook.

" Ворог утримує межі оборони, діє за тактикою контрбатарейної боротьби, продовжує нарощувати угруповання на криворізькому напрямку", - ОК "Південь".

Повідомляється, що протягом попередньої доби (1 серпня) українські підрозділи запобігли трьом спробам ворога, силами посиленого взводу в кожному випадку, провести розвідку боєм у районах Білогірки та Трудолюбівки. Противник успіху у відсутності, ретировался із втратами понад десять чоловік живої сили та чотирьох одиниць бронетехніки.

Авіація ЗСУ завдала трьох ударів по опорних пунктах противника в районах Олександрівки та Максимівки.

Загальні втрати окупантів за минулий бойовий день склали:

• 32 окупанти;

• САУ "Мста-С";

• ЗРК "Тор";

• чотири одиниці бронетехніки.

Остаточні втрати противника дорозвідуються.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що в США розповіли , чому Росія зупиняє наступ на Слов'янськ. Москва намагається щосили зупинити контрнаступ ЗСУ на півдні. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.

Читайте також про те, що у Білому домі прокоментували ситуацію навколо Тайваню та попередили Пекін: що відбувається. У Білому домі прокоментували заяви Пекіна щодо візиту Пелосі. Докладніше про це читайте у нашій статті.

Сайт "Коментарі" повідомляв про те, що зернова угода та смерть Вадатурського: як це може бути пов'язано - кому дісталося зерно Нібулона. У ВП схильні думати, що загибель Олексія Вадатурського була умисним убивством. Читайте про це на нашому сайті.

Також "Коментарі" інформували про те, що   новий генпрокурор розповів, як загинули військовополонені у Оленівці. Андрій Костін повідомив, що кожні 3 години отримує інформацію про масове вбивство українських військовополонених.