Головна Новини Суспільство Війна з Росією На півдні Донецької області розвалюється розвалюється фронт: Bild пише про важку ситуацію для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

На півдні Донецької області розвалюється розвалюється фронт: Bild пише про важку ситуацію для ЗСУ

На думку Рьопке, такими темпами Росії ще потрібно півроку, щоб досягти Дніпропетровської області.

сьогодні, 19:10
Поділіться публікацією:

 На півдні Донецької області український фронт опинився під загрозою серйозного прориву. Про це повідомив військовий аналітик газети Bild Юліан Рьопке в соцмережі X (колишній Twitter).

На півдні Донецької області розвалюється розвалюється фронт: Bild пише про важку ситуацію для ЗСУ

Фронт ЗСУ на Донбасі (фото з відкритих джерел)

За його даними, протягом останніх трьох днів російські сили окупували кілька населених пунктів, серед яких Богоявленка, Катеринівка, Ізмайлівка, Олександропіль, Гірник, Селидове, Шахтарське та Вишневе.

"Фронт обвалюється на півдні Донецької області. У регіональному масштабі це означає втрати від 2 до 5 кілометрів на добу. З такими темпами Росії може знадобитися близько пів року, щоб досягти Дніпропетровської області", – зазначив Рьопке.

Аналітик також різко розкритикував західні країни за недостатню підтримку України, зазначивши, що "нинішня допомога Заходу призводить до програшу України прямо на наших очах". Він закликав до негайного збільшення постачання зброї, скасування обмежень, посилення захисту українського неба силами НАТО, а також до реальних санкцій проти Росії та її посередників. "Через те, що майже весь ЄС та США не готові зробити щось з цього списку, ми майже пасивно спостерігаємо за катастрофою", – підкреслив журналіст.

Водночас український військовий блогер із позивним "Алекс", автор Telegram-каналу "Офіцер+", визнав, що ситуація на Донеччині є надзвичайно складною, але не погодився з твердженням про обвал фронту, зазначивши, що втримання позицій залишається можливим.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни можуть оточити українське місто на Донбасі. Російські війська можуть спробувати частково оточити Селидове, щоб примусити українських військових відступити. Таку думку висловив військовий оглядач Девід Акс у своїй статті для видання Forbes.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини