Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Львівщині чоловік у формі погрожував священнику забрати його до ТЦК: з'явилися нові подробиці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Львівщині чоловік у формі погрожував священнику забрати його до ТЦК: з'явилися нові подробиці (ВІДЕО)

Чоловіком виявився батько двох загиблих військових, у якого була особиста неприязнь до священника.

13 грудня 2023, 21:55
Поділіться публікацією:

В  соціальних мережах оприлюднено   відеоролик,  де   військовий  грубо  говорить  зі священником та  висловлює погрозу за   допомогою сили привезти  його до територіального центру комплектування. 

На Львівщині чоловік у формі погрожував священнику забрати його до ТЦК: з'явилися нові подробиці (ВІДЕО)

Чоловік у формі погрожував священнику (фото з відкритих джерел)

В  тексті  зазначено, що два чоловіки  в однострої виписали повістку для греко-католицького  священника, отця  Андрія  Чмиря,  що   має парафію  в  селі Дуліби Стрийського району  Львівської області. 

 Видно, що чоловік  у військовій формі має  особисту неприязнь до  отця Андрія. Він  сказав, що  священник на похороні його сина не називав звання загиблого, а  говорив "раб Божий".

"Ти мого сина зганьбив. Ти, як його хоронив у мене на подвір'ї, сказав йому "раб Божий". Звання не зміг назвати. Якщо ти не приїдеш в п'ятницю в Яворів, я приїду з пацанами і заберу тебе. Будеш в Яворові, тобі там дадуть все. А тут навіть не надійся і нікого не проси. Не хочеш ти – я твого сина заберу, зятя заберу. А ти сиди тут, шикуй. Я тобі не пробачу", -  говорить той.

Військовий  висловив погрозу  отцю  "загрузити його, як собаку", якщо він не  прийде до ТЦК.  Ще  він  хапнув  священника за горло.

 Його колега у формі виписав  отцю  повістку на 9 ранку 15 грудня.

Як прокоментував   очільник  Львівської ОВА Максим Козицький,  чоловік у військовому одязі, який  сваривсь   зі  священником, – батько братів Вишиваних, які загинули  в час  повномасштабної  війни з різницею у 10 днів. 

"Молодшого, Василя, не стало 4 березня 2022 року у боях у Миколаївській області. Воїнові було 28 років. Він служив у лавах 80-ї бригади. Старший, 34-річний майор Кирило Вишиваний, загинув через десять днів після цього – внаслідок удару крилатих ракет по Яворівському полігону", — зазначив  голова Львівської ОВА.

 Посадовець каже, що співчуває батьку, який втратив  двох синів  на війні.   Але наголосив, що мобілізація не може відбуватись з приниженням честі та гідності людини і не повинна  переростати у зведення особистих рахунків.

Він закликає не шукати тут ворога, адже він в  нашої країни один – це РФ, що знищує українців.

Співробітники Львівського  обласного  ТЦК та СП  здійснили  службову перевірку  по цьому  інциденту та встановили, що під час планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в  роботу працівників ТЦК втрутився  цивільний  у військовій формі, що має особисту неприязнь до священника. 

Ще зазначили, що дії  працівників ТЦК були правомірними, повістка  виписувалась  заздалегідь. Громадянин (священник),  що  є військовозобовʼязаним, викликавсь в ТЦК та СП для того, щоб  уточнити облікові дані.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  у Хмельницькому стався новий скандал з ТЦК

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини