Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Луганщину масово завозять якутів та бурятів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На Луганщину масово завозять якутів та бурятів: подробиці

З глибинок Росії в Луганську область приїжджають так звані представники малих народностей

28 грудня 2023, 08:17
Поділіться публікацією:

Росіяни разом із сім'ями із глибинок приїжджають у тимчасово окуповану Луганську область проводити "ремонтні роботи". Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На Луганщину масово завозять якутів та бурятів: подробиці

Луганська область. Фото: з відкритих джерел

Екс-глава Луганської ОВА зазначив, що все "відновлення" з боку так званої місцевої влади зводиться до розкрадання бюджету.

За словами Гайдая, переважна більшість чоловіків, яких росіяни мобілізували на тимчасово окупованій території Луганської області та відправили на фронт, чи загинули, чи повернулися з певними вадами. Таким чином, повноцінно працювати вони не можуть.

Зате приїжджають із глибинок Росії так звані представники малих народностей. Це якути, буряти та інші.

"В перші місяці приїздили ремонтні бригади з Підмосков'я. Але були неодноразові випадки, коли військові хотіли їх мобілізувати і відправити на фронт. Інформація швидко розповсюдилася, тому туди вже не хочуть приїздити "масквічі". А от малі народності натомість не володіють інформацією. Їх додатково вкривають пропагандою, мовляв, "українці все розбили", а вони приїдуть ремонтувати. І ті їдуть. Ба більше – навіть не самі, а зі своїми родинами і залишаються там жити, бо їм краще в напівзруйнованих наших містах, ніж в себе в Росії", — зазначив Сергій Гайдай.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов, вітаючи цього тижня українців з Різдвом, наголосив, що "кремлівський терористично-окупаційний режим ніколи не зможе реалізувати свої підступні плани щодо знищення нашої державності, наших традицій та ідентифікації". І спрогнозував, що 2024-й стане роком продовження боротьби, героїзму та мужності українських захисників. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевняє, що в новому році українська армія діятиме більш ефективно, оскільки проведе змістовний аналіз проблем, які були у нас у 2022 та 2023 роках. Тим часом, західні медіа рясніють похмурими для України прогнозами. Своїм баченням ситуації для нашої країни 2024-го із порталом "Коментарі" продовжують ділитися українські експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини