Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Луганщині окупанти пішли на штурм: Гайдай розповів, де найзапекліші бої
commentss НОВИНИ Всі новини

На Луганщині окупанти пішли на штурм: Гайдай розповів, де найзапекліші бої

Росіяни зосередилися на штурмах Білогорівки та у напрямку Кремінної

13 березня 2023, 11:50
Поділіться публікацією:

Російська армія кидає в бій у Луганській області не лише мобілізовані, а й кадрові підрозділи. Російські загарбники зосередилися на штурмах Білогорівки та у напрямку Кремінної. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на заяву голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

На Луганщині окупанти пішли на штурм: Гайдай розповів, де найзапекліші бої

Сергій Гайдай. Фото: прес-служба ЛОГА

"Досить важка у нас там ситуація, особлива у напрямку Кремінної та Білогорівки, бо зосередили там максимальні зусилля російські окупаційні війська. Вони туди постійно кидають нові резерви особового складу", — розповів Сергій Гайдай.

Глава Луганської ОВ зазначив, що російська армія на Кремінському напрямку намагається штурмувати, щоб прорвати оборону українських захисників. Він додав, що якщо раніше російське командування на Луганщині в бій кидало в бої в основному мобілізованих, то тепер в атаку також пішли кадрові підрозділи російської армії.

За словами Сергія Гайдая, на Луганщині помічені морпіхи та десантники з Хабаровська, Іркутська. Москві дуже потрібний прорив фронту на цій ділянці, де поки що росіянам нічого не вдається. Також командування кинуло на цю ділянку фронту сучасну техніку. Там і "Термінатори", і Т-90. В даний час Т-90 у росіян закінчилися, вже Т-72 на полі бою.

Глава Луганщини наголосив, що погодні умови не сприяють настанню для жодної зі сторін. Проте ситуація кардинально може змінитись протягом найближчих тижнів.

"Якраз 2-3 тижні буде достатньо, щоб ми нагромадили достатньо сил, щоб трохи змінити ситуацію з глухої оборони, щоб уже переходили до контрнаступу", — резюмував Сергій Гайдай.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Москва готувати плани евакуації з Криму – перспективи деокупації півострова.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить історія навколо битви за Бахмут – чи виправдані такі жертви та зусилля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини