На Курщині ЗСУ знову просунулися: Сирський назвав нові цифри

ВСУ вже контролюють 82 населені пункти РФ

З початку доби 15 серпня Збройні сили України просунулися на відстань до півтора кілометра на окремих напрямках у Курській області і вже контролюють 82 населені пункти РФ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у доповіді головкому ЗСУ Олександра Сирського на засіданні Ставки.

Головком поінформував, що з початку поточної доби Сили оборони України на окремих напрямках просунулися в Курській області на відстань від 500 метрів до 1,5 км і відбили три атаки супротивника, продовжують проведення наступальних дій.

Усього з початку операції в Курській області, за словами Сирського, українські війська з боями просунулися на 35 кілометрів, взяли під свій контроль 1150 кілометрів квадратних території РФ та 82 населені пункти.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що стоїть за операцією на Курщині: чи посиляться переговорні позиції України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – несподіваний наступ української армії на Росію є єдиним способом змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Таку заяву в інтерв'ю The Independent зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Раніше "Коментарі" писали – "прорив" у Курській області триває вже тиждень. Площа бойових дій продовжує розширюватись. За офіційною інформацією, озвученою головкомом ЗСУ Олександром Сирським, майже тисяча квадратних кілометрів території РФ перебуває під контролем України. При цьому аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ЗСУ просуваються далі, незважаючи на недавні заяви росіян про так звану "стабілізацію" лінії фронту. Зокрема, на думку ISW, з'явилася нова точка проникнення до західної частини російського регіону. Які висновки з того, що відомо, можна зробити за тиждень цієї операції? Як довго ЗСУ зможуть утримувати зайняту територію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.