Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Курщині Україна втрачає елітні підрозділи: операція там є виключно політичним рішенням
commentss НОВИНИ Всі новини

На Курщині Україна втрачає елітні підрозділи: операція там є виключно політичним рішенням

Керівництво прийняло політичне рішення тримати території на Курщині і втратило Вугледар

сьогодні, 17:08
Поділіться публікацією:

Україна контролює до 1000 квадратних кілометрів території Російської Федерації в Курській області, про це в ефірі "Еспресо" повідомив військовий експерт та колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

На Курщині Україна втрачає елітні підрозділи: операція там є виключно політичним рішенням

Бої в Курській області

"Просування з нашого боку немає, також немає просування російського, але аналітики порталу DeepState відзначають, що загалом Україна контролює до 1000 квадратних кілометрів території РФ в Курській області. Тобто про 1300 вже не йдеться. Ця територія перебуває в сірій зоні", — пояснив експерт.

Він також додав, що Україна зазнає втрат у Курській області, серед яких є загиблі серед найкращих військових. За його словами, саме там перебувають наші елітні десантно-штурмові підрозділи, співробітники "Альфа" СБУ та спецпідрозділи ГУР. Однак значних здобутків поки що немає через сильний спротив з боку ворога. Також, додав експерт, фіксуються спроби російського наступу.

За його словами, скільки триватиме операція в Курській області і яка її кінцева мета — наразі невідомо.

"Президент сказав, що операція буде тривати. Хочеться вірити, що в нього є чітке розуміння, скільки часу нам потрібно там перебувати, що тримати, де відступати, або, навпаки, де переходити до наступальних дій", — зауважив Ступак.

Крім того, експерт підкреслив, що російський генштаб вже передбачив певні українські кроки в Курській області.

"Подальше перебування на території Курської області — це виключно політична ціль. Ми тут перебуваємо, бо поки що маємо можливості. Скільки у нас цих можливостей, ніхто не знає. Потрібно постійно інвестувати туди людей, техніку, амуніцію, боєприпаси. Водночас ми втрачаємо місто Вугледар, яке 2 роки й 1 місяць тримало оборону", — підкреслив Ступак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Курській області ворог підтягує серйозні сили, щоб протидіяти ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини