Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР насторожили інформацією про бої в Курській області: скільки військ стягнув ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР насторожили інформацією про бої в Курській області: скільки військ стягнув ворог

У Курській області росіяни підтягнули серйозні сили, щоб спробувати витіснити ЗСУ

сьогодні, 09:49
Поділіться публікацією:

В Курській області відбуваються маневрові бойові дії, водночас, українські сили утримують ініціативу на кількох напрямках, розповів в ефірі "Еспресо" народний депутат, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

У ВР насторожили інформацією про бої в Курській області: скільки військ стягнув ворог

Бої в Курській області

Нардеп зазначив, що ситуація на фронті змінилася порівняно з початком бойових дій у цьому регіоні.

"Зараз противник підтягнув доволі таки серйозні свої сили, у нього вже там понад 40 тис. особового складу. На початках там були малі сили армії РФ, тому ми могли просуватися, залишаючи противника у себе за спиною. Зараз ситуація складніша, бо російські війська, крім того, що утримують оборону, на деяких напрямках намагаються відвойовувати території. Йде маневрова війна, там навіть нема суцільних ліній оборони. І ми, і противник робимо спроби створити ситуацію, коли хтось завдяки кращому маневру опиниться у виграшній ситуації", — повідомив Костенко.

Нардеп також додав, що в районі річки Сейм російські війська намагаються утримувати свої позиції, зокрема, будують понтонні переправи, які українські сили систематично знищують.

За його словами, Сили оборони прагнуть відрізати російські війська від можливості просуватися в напрямку Любимівки. При цьому Костенко додав, що немає явної переваги на боці жодної зі сторін, і активність українських наступальних дій знизилася порівняно з початковим етапом. Однак на окремих напрямках ми продовжуємо утримувати ініціативу, додав Костенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатора Володимир Путін не може змиритися з тим, що ЗСУ захопили території Курської області. Тому там концентруються війська, які мають спробувати витіснити Сили оборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини