Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Курщині росіяни самі заповзають в оперативний котел: ЗСУ чекали контрнаступ РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

На Курщині росіяни самі заповзають в оперативний котел: ЗСУ чекали контрнаступ РФ

Наразі у ЗСУ немає достатньо сил для наступу на цьому напрямі

12 вересня 2024, 15:27
Поділіться публікацією:

Вже більше місяця триває операція ЗСУ у Курській області і лише зараз російське командування ухвалило рішення розпочати активні наступальні дії з метою витіснити українських військових. Найактивніші штурмові дії поки що відбуваються у Глушківському районі. Про що говорить тактика росіян на Курщині? Чому контрнаступ РФ під Курськом не став сюрпризом для ЗСУ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

На Курщині росіяни самі заповзають в оперативний котел: ЗСУ чекали контрнаступ РФ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Росіяни намагаються не допустити того, щоб Сили оборони України відкинули їх за Сейм

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан в інтерв'ю "24 Каналу" розповів, що росіяни втягуються в бої, переправляючись через річку Сейм, намагаючись не допустити того, щоб Сили оборони України відкинули їх за річку, адже військове командування РФ розуміє, що в такому разі ЗСУ зможуть розгорнути вздовж Сейму втричі – вчетверо менше військ.

"Підходи до річки дають можливість малими силами утримувати певний напрямок, прикрити лівий фланг нашого угруповання", — сказав військовий.

Експерт зазначив, що росіяни втягуються в бої, перетинають Сейм, самі заповзаючи в оперативний "котел" — "це один із механізмів примусу противника до дій, які нам зараз вигідні на цьому напрямі".

Дії РФ варто було очікувати

Генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко в ефірі каналу "Київ24" розповів, що українські підрозділи отримали наказ зараз розпочинати оборонну операцію у Курській області. ніхто відступати не збирається.

"Вона складатиметься таким чином, у кого зі сторін будуть якісь кошти, резерви. Але зараз зрозуміло, що ресурсу для того, щоб проводити наступальні дії, вже у Сил оборони України мало. І тому треба на ключових позиціях формувати системи оборони. Зокрема, у районі, обмеженому річкою Сейм. І бажано, щоб цей район звільняли від присутності російських військ”, – пояснив Романенко.

Він також додав, що зараз ситуація для Сил оборони є досить напруженою, оскільки для успішного захисту потрібні серйозні резерви, які вже були задіяні українською стороною для наступу на цьому напрямі.

При цьому експерт наголошує, те, що відбувається, було дуже прогнозованим. І нам треба було наперед посилювати оборонні можливості, будувати системи оборони. А якщо є якісь можливості — завдати ще, про це говорили західні джерела говорили, ще одні наступальні дії на іншому напрямку, додав Романенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить тактика ЗСУ у Курській області: на які "сюрпризи" слід чекати росіянам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини