Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Хмельницькій АЕС були зупинені два реактори: у МАГАТЕ розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На Хмельницькій АЕС були зупинені два реактори: у МАГАТЕ розповіли подробиці

Хмельницька атомна електростанція втратила повний доступ до електромережі більше ніж на 9 годин

17 листопада 2022, 06:45
Поділіться публікацією:

15 жовтня Хмельницька атомна електростанція (ХАЕС)  не мала повного доступу до електромереж  понад 9 годин  з причини  російських  ракетних ударів. Про це повідомляють в  Twitter  представники Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

На Хмельницькій АЕС були зупинені два реактори: у МАГАТЕ розповіли подробиці

У МАГАТЕ розповіли про Хмельницьку АЕС (фото з відкритих джерел)

"Вчора Хмельницька атомна електростанція втратила повний доступ до електромережі більше ніж на 9 годин через військові атаки в країні, змусивши її тимчасово покладатися на дизельні генератори для резервного живлення", — зазначено у викладеній інформації.

В МАГАТЕ наголосили, що  після відключення електроенергії два реактори Хмельницької атомної   зупинились, це стало причиною  призупинки подачі електроенергії.

"Це був дуже тривожний розвиток подій. Це показує потенційні ризики для ядерної безпеки та безпеки, з якими стикаються всі ядерні об’єкти України під час цієї жахливої війни", — підсумував генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чи є шанс демілітаризувати зону навколо ЗАЕСДиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі після візиту в Україну з'їздив до РФ, а тепер знову прибуде до Києва. За його словами, продовжуються роботи зі створення зони охорони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС. Політолог, експерт із питань російської агресії проти України Віктор Каспрук припускає, що шанс повернути ЗАЕС під український контроль є, але все залежатиме від ситуації на фронтах.На його думку, добровільно під контроль України агресор ЗАЕС не віддасть. Хіба що – під частковий чи тимчасовий. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4444

17 листопада 2022, 11:01

Тepмoбeльe нoвoгo пoкoлeния с влaговывoдящeй и тeплooбменной фyнцией, oбладаeт антибaктеpиальными и гипоaллepгенными cвойствaми, большой выбор моделей. Покyпaй по до военной цeнe ----- https://uclck.me/termoua


Новини