Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронті в Україні є дві серйозні проблеми, одна з них гостра: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті в Україні є дві серйозні проблеми, одна з них гостра: про що йдеться

Ворог прораховує, де йому краще рухатись

29 січня 2024, 09:57
Поділіться публікацією:

Повномасштабна російсько-українська війна продовжується, і на фронті у нашій державі є дуже серйозні проблеми. Які найгостріші з них? І як їх подолати? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

На фронті в Україні є дві серйозні проблеми, одна з них гостра: про що йдеться

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Україна чекає підтримки від партнерів

Колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран війни українців проти РФ Євген Дикий в ефірі каналу "Еспресо" заявив, що одна з проблем – недостатня кількість людей у лавах наших захисників, а друга – дефіцит снарядів, що наростає.

"Є дві дуже серйозні проблеми і одна з них повністю у наших з вами руках, друга, на жаль, зовсім ні. Але проблема, що в наших руках, це брак особового складу, він чим далі, тим більше позначається, а тим часом з мобілізацією ми всі тягнемо і затягуємо. А ось друга проблема — це снарядний голод, він зараз дуже гострий", — заявив експерт.

За його словами, якщо кілька місяців тому ключовим завданням було вчасно виявити координати мети, передати їх артилерії, щоби ця мета не встигла втекти, то зараз ситуація зовсім інша. Збираються дані щодо цілей, і доводиться приймати важкі рішення – визначати, на яку мету ми маємо можливість витратити снаряди, а на яку, на жаль, ні.

"Це повністю "привіт Конгресу США", "привіт Трампу (кандидат у президенти США від Республіканської партії, — ред.) та трампістам", — вважає колишній командир.

Росіяни активно використовують FPV-дрони

Військовий із позивним "Піночет" із 56-ї бригади ЗСУ Сергій Гнезділов в ефірі "Громадське" заявив, що росіяни мають величезний ресурс FPV-дронів, випереджаючи ЗСУ.

За словами військового, звісно, є ділянки, де противник не так інтенсивно використовує FPV-безпілотники. Ворог прораховує, де йому краще рухатися, і в якій точці він зазнає менших втрат серед живої сили.

"Навіть під час наших штурмових дій вони використовували FPV просто з піхоти, що для нас немислимо, тому що ми заощаджуємо дрони для техніки... Там, де стоїть наш підрозділ, дуже потужний наплив ворога", — додав захисник України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи варто знижувати мобілізаційний вік до 25 років і нижче: чи можуть опинитися у ЗСУ 18-річні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини