Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронті назріває стратегічна проблема: коли РФ розпочне третю хвилю наступу на Авдіївку
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті назріває стратегічна проблема: коли РФ розпочне третю хвилю наступу на Авдіївку

Путін має намір переформатувати кадрові війська і підвищити їхню боєздатність

21 грудня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

Російські окупанти швидко навчаються на своїх помилках та посилюють наступальні операції на сході України. У зв'язку з цим чи справді на фронті назріває стратегічна проблема? Чим небезпечна нова хвиля наступу на Авдіївку? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

На фронті назріває стратегічна проблема: коли РФ розпочне третю хвилю наступу на Авдіївку

Війна в Україні

Окупанти намагаються виграти час

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що на фронті справді назріває стратегічна проблема – російські загарбники намагаються виграти час, аби покращити боєздатність кадрових військ РФ.

"Ми не враховуємо, що Путін має намір переформатувати кадрові війська і підвищити їхню боєздатність. У цьому головна проблема. Дивлячись на тактичну обстановку, важливо враховувати стратегічну проблему, яка назріває", — висловився експерт.

За його словами, росіяни під час штурмів почали активніше використовувати так званий Шторм-Z, що дозволило армії РФ відновитися. "Заощадити" кадрову армію окупантам дещо допомогла і ПВК "Вагнер".

"Це дало їм можливість оговтатися від поразок у 2022 році і відповідно підготуватися до кампанії 2023 року. Росіяни пішли на цю "гру", використали штурмовиків, зеків, щоб виснажувати наші війська та готувати свої кадрові", — додав експерт.

Потрібно готуватися до посилення тиску на Авдіївку

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко заявив у себе в телеграмі, що російські окупаційні війська цілком очікувано продовжують нарощувати свій потенціал під Авдіївкою.

Зокрема, в район Авдіївки перекидаються підрозділи 57-ї ОМСБр 5-ї ОВА, яка до того була в районі Бахмута.

"Це цілком вписується в очікуване нарощування угруповання рів в районі Авдіївки до 60 тис о.с. Зараз там зосереджено понад 40 тисяч і цього, як ми бачимо, не вистачає, щоб захопити невелике містечко у встановлені раніше дедлайни. Проте, навіть не дивлячись на невдоволення темпами просування в районі Авдіївки російським керівництвом, накопичені ресурси після провалу другої хвилі наступу ресурси, командування РОВ не поспішає задіяти. Що говорить про ретельну підготовку до третьої хвилі наступу, яка може початися вже в 20-х числах, напередодні Нового року", – написав експерт.

За його інформацією, в даний час РОВ активно застосовують наступний ресурс: на північ від Авдіївки задіяні підрозділи 114-й і 132-й ОМСБр 1 АК і 15-й ОМСБр 2 ОВА; на північний схід від 114-й ОМСБр 1 АК; південний сектор — 1-й ОМСБр 1 АК, 55-а і 74-а ОМСБР 41 ОВА; в Авдіївській промзоні оперує так звана ДРШБр "ветерани" і мобіки 1-й ОМСБр 1 АК. У боях обмежено фігурують 21-я і 30-я ОМСБр 2-й ОВА, а так само 239-й ТП 90 тд. Можливо, ці ресурси бережуть для участі в основному прориві, в рамках 3-ї хвилі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стане визначальним у 2024 році: як переламати хід війни на нашу користь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини