Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Дніпропетровщині копи відмовилися вступати до штурмової бригади (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Дніпропетровщині копи відмовилися вступати до штурмової бригади (ВІДЕО)

Під час суперечки з керівництвом один з копів згадав про "пацанов-срочников, погибших на Майдане"

5 лютого 2024, 20:18
Поділіться публікацією:

5 лютого у Мережі з'явилося відео, де між поліцейськими та їх керівництвом сталася суперечка на Дніпропетровщині. Копи відмовилися переводитися до штурмової бригаду "Лють", бо кажуть "окопи – це не блокпости". Відео з'явилося у Телеграм-каналі "Дніпро оперативний".

На Дніпропетровщині копи відмовилися вступати до штурмової бригади (ВІДЕО)

"Бунт" поліцейських через набір до штурмової бригади (скрін з відео)

На відео видно, що заступник начальника головного управління Нацполіції області Володимир Богоніс намагається переконати копів перевестися до штурмової бригади.

Але ті у відповідь емоційно і на підвищених тонах кажуть, що це порушує їхні "конституційні права" і вимагали показати "де це написано".

"Одна справа блокпост, а інша – окопи. Це велика різниця", – заявив один із поліцейських.

Також один з правоохоронців згадав про "пацанов-срочников, погибших на Майдане".

"А скільки на Майдані пацанів загинули. Ти не скажеш їм, що вони – не герої були", – сказав той.

Тоді Богонос спитав про кого йдеться, коп російською мовою відповів у стилі російської пропаганди.

"А ті 18-річні хлопчики, яких вбивали там. Які були строковиками. Яких гранатами закидували біля Ради",- сказав він.

На відповідь, що на Майдані загинули понад 100 мирних українців, поліцейський сказав, "що зі сторони міліції загинуло не менше".

Коментуючи цей інцидент, заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Фацевич, запевнив, що поліцейські з першого дня повномасштабного вторгнення стали на захист України.

"Спецпризначенці різних підрозділів з 2022 року вперше для історії української поліції стали повноцінними комбатантами, створена штурмова бригада Нацполіції "Лють". І ми пишаємося результатами наших бійців на передовій: поліцейські вже неодноразово доводили свої бойові вміння", – заявив він.

Фацевич резонно зауважив, що логічно, аби добровольчі батальйони та окремі поліцейські, не були розосереджені для виконання бойових розпоряджень, а централізовано входили до складу бригади "Лють".

"Саме тому, окрім постійного набору до штурмової бригади, відбувається реорганізація структурних підрозділів Національної поліції, аби створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки і оборони України. Хто хоче воювати – йде на фронт. Для решти є також чимало поліцейських завдань", – сказав він.

Фацевич пообіцяв, що Нацполіція з’ясує всі обставини та ухвалить відповідні рішення щодо інциденту на відео.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий розповів правду про серйозну проблему на фронті




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 лютого 2024, 20:54

Хто б сумнівався! В Україні 95% таких ждунів, які не вважають, що щось втратять, якщо прийде окупаційна влада. В тому числі і ті поліцаї, які пішли на пенсію у 45 років. Вони не втратять ці пенсії і вислугу. Ще і заробляють охороняючи майно заможної феодальної мерзоти. Спробуйте, наприклад, під'їхати до птахофабрик юдейця Косюка. Вас зупинять за 5 - 10 кілометрів, щоб ніхто не побачив, що там наробили з екологією. А от захищати майно корумпованих юдейців, розташоване в недокраїні, від Путіна - бажаючих немає.


Новини