Головна Новини Суспільство Війна з Росією На чому «прокололася» рашистська армія, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

На чому «прокололася» рашистська армія, - експерт

На основі неправильної оцінки вони зробили неправильні висновки. Та й у них був один план, а решта імпровізації

31 березня 2023, 16:26 comments1025
Поділіться публікацією:

Після перемоги України її військові будуть нарозхват як тренери для різних армій світу. США вже переймають бойовий досвід ЗСУ. Про це заявив військовий експерт Українського інституту майбутнього, консультант комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Іван Ступак, пишуть "Коментарі".

На чому «прокололася» рашистська армія, - експерт

Військові помилки росармії від початку повномасштабної війни проаналізував експерт

“Ми бачимо, як США вже зараз навчаються у наших військових, як літати з дронами, наприклад. Тобто в жодній країні світу немає бойового досвіду використання цієї техніки. Коли наші військові їдуть до Великобританії, у США їх навчають тактики. Але досвід лише наші військові можуть передати. Жодна країна світу зараз не має досвіду ведення бойових дій в умовах міста в XXI столітті”, — сказав Ступак.

Також спікер проаналізував військові помилки росармії, допущені від початку повномасштабної війни проти України. Перша — саме вторгнення до нашої країни, далі — неправильні розвіддані та оцінка ризиків.

“Усі їхні плани вибудовувалися на основі невірної інформації. Усі були впевнені у російському командуванні, що Зеленський на другий день уже буде у Варшаві чи Вашингтоні та уряд впаде. Приїжджають Царьов, Янукович будь-хто, і все буде добре. І ось на основі неправильної оцінки вони зробили неправильні висновки. Та й у них був один план, а решта імпровізації. Ось тут і все”, — сказав Ступак.

Окупанти, за даними експерта, намагалися захопити Гостомельський аеропорт та місто Васильків як стратегічні. Однак у російських окупантів нічого не вийшло.

Як писали "Коментарі", росіяни збирають ракети буквально з побутових приладів. Тепер тлумачити як товари подвійного призначення можна навіть робот-пилосос.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що намагання Кремля усіма методами й способами відновити втрачену на полі бою військову техніку, все більше зводяться нанівець. Перешкоджають йому заміщувати втрачене військове обладнання постачанням сучасних технологій і США.
Читайте також на шпальтах "Коментарів" — війна дронів і ракет: як змінилася тактика РФ та України – чому ворог б'є по цивільних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини