Головна Новини Суспільство Війна з Росією На бойовому чергуванні в ЗСУ уже працюють Skynex
commentss НОВИНИ Всі новини

На бойовому чергуванні в ЗСУ уже працюють Skynex

Система здатна збивати безпілотники або крилаті ракети 35-міліметровими боєприпасами

26 квітня 2023, 23:30
Поділіться публікацією:








В Україні на бойове чергування заступили системи протиповітряної оборони Skynex. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пишуть "Коментарі". Під час візиту урядової делегації до Італії прем’єр-міністр відвідав оборонне підприємство Rheinmetall Italia S.p.A.

На бойовому чергуванні в ЗСУ уже працюють Skynex

Україна отримала системи ППО Skynex

Це підприємство спеціалізується на виробництві сучасних систем ППО. Серед розробок Rheinmetall – система ППО малого радіуса дії Skynex, якою цікавиться Україна.

"Нам потрібна така ефективна зброя для захисту від дронів, якими Україну атакує Росія. Це збереже десятки життів та важливу інфраструктуру для мільйонів людей", – переконаний Денис Шмигаль.

Наразі такі батареї вже перебувають на бойовому чергуванні в Україні. Прем’єр-міністр подякував партнерам за підтримку.

Денис Шмигаль зазначив, що зараз Україна працює над тим, щоб отримати більше цих систем.

"Розширюємо горизонти співпраці України та Італії в галузі ВПК. Розглядаємо можливість спільного виробництва компонентів цих систем. Працюємо над тим, аби мати більше таких дієвих ППО. Вони створять надійний щит навколо наших стратегічних інфраструктурних об’єктів", – заявив Глава Уряду.

У грудні повідомлялось, що концерн Rheinmetall виготовить для України два нові зенітні комплекси Skynex. Вони призначені для протиповітряної оборони ближнього радіуса дії. Система здатна збивати безпілотники або крилаті ракети 35-міліметровими боєприпасами. Вартість двох одиниць Skynex оцінюється в 182 млн євро.


Крім того, підписано меморандум про взаєморозуміння щодо закупівлі вантажівок HX на суму приблизно 12 мільйонів євро. Ці машини будуть поставлятися разом з системами Skynex.

35-мм гармата Oerlikon Mk3, що використовується в системі ППО Skynex, має ефективну дальність стрільби 4000 метрів та скорострільність 1000 пострілів за хвилину. Гарматний модуль оснащений радаром стеження X-Band, який забезпечує функцію автономного пошуку цілі, що робить наведення простим та швидким.

Як писали "Коментарі", Словенія таємно передала Україні військову техніку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — найбільший бізнес-проєкт в Європі – це про Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини