Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Банковій розкрили глобальну мету наступу на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

На Банковій розкрили глобальну мету наступу на Росію

У Зеленського зазначили, що все робиться для того, щоб якнайшвидше розпочати з РФ мирні переговори

15 серпня 2024, 15:05 comments2481
Поділіться публікацією:

Несподіваний наступ української армії на Росію є єдиним способом змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "The Independent" зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

На Банковій розкрили глобальну мету наступу на Росію

Михайло Подоляк. Фото - сайт Офісу президента України

Радник називає український прорив частиною "психологічної" тактики, однак одного вторгнення недостатньо для того, щоб Путін зрозумів, що війна цього не варта.

"Нам потрібно використовувати абсолютно чіткі інструменти, щоб примусити Росію [до переговорів]. Один з них — військовий інструмент примусу. Тобто, крім економічних і дипломатичних інструментів, нам потрібно завдавати Росії значних тактичних поразок. На Курщині ми бачимо оптимізацію цього військового інструменту примусу", — каже Михайло Подоляк.

Він зазначив, що події у Курській області показали росіянам суворі реалії війни. Адже громадяни РФ не обговорюють війну, і взагалі почуваються досить комфортно, бо десь йде війна, хтось вбиває. Їм цікаво дивитися на це по телевізору. Але коли війна переходить на територію Росії, вони, звичайно, лякаються. Вони шоковані. Це значно впливає на психологічний стан росіян. Це також є інструментом впливу, пояснив речник.

Радник глави ОП також прокоментував заяви Великобританії та Сполучених Штатів Америки про те, що вони не знали про підготовку наступу. "Є певні речі, які мають бути зроблені з елементом несподіванки, і які мають відбуватися на місцевому рівні. Але дискусії між силами-партнерами відбувалися просто не на публічному рівні", — сказав Подоляк.

Також він розкритикував заборону використовувати ракети великої дальності у наступальних операціях проти Росії. На його думку, зняття цього обмеження змінило б ландшафт війни та показало Москві, що ціна війни надто висока для неї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доки всі дивилися на Курську область, ворог окупував нові населені пункти на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини