Головна Новини Суспільство Війна з Росією МЗС відреагувало на інформацію про передачу Росії іранських ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС відреагувало на інформацію про передачу Росії іранських ракет

У МЗС нагадали, що іранські "Шахеди" вже два роки використовуються Росією для повітряного терору українських міст

7 вересня 2024, 13:25 comments1178
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України висловили глибоке занепокоєння повідомленнями у ЗМІ про те, що Іран уже передав Росії свої балістичні ракети, і закликали Тегеран утриматися від надання Москві будь-якого озброєння. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві МЗС 7 вересня.

МЗС відреагувало на інформацію про передачу Росії іранських ракет

МЗС України. Фото: із відкритих джерел

"МЗС України глибоко занепокоєне повідомленнями у міжнародних ЗМІ щодо можливої передачі Іраном балістичних ракет до Російської Федерації. Вкотре закликаємо керівництво Ісламської Республіки Іран утриматись від передачі Росії, яка згідно зі Статутом ООН та норм міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки", – заявили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС нагадали, що іранські "Шахеди" вже два роки використовуються Росією для повітряного терору українських міст, а також зазначили, що поглиблення військово-технічного співробітництва Росії та Ірану несе серйозні загрози безпеці не тільки України, а й усього світу.

У зовнішньополітичному відомстві закликали світову спільноту посилити тиск на Тегеран та Москву заради захисту міжнародного миру та безпеки. Іран повинен повністю та остаточно припинити надання зброї Росії, щоб діями, а не словами довести щирість заяв свого політичного керівництва про непричетність до підживлення російської військової машини смерті.

"Застерігаємо офіційний Тегеран, що у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет до Російської Федерації це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин", – зазначили у МЗС України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Іран довго сумнівався і зараз готовий виконати свою обіцянку, яку дав Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у США визначили, чим Росія могла розрахуватися з Іраном за ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини