Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мюнхенський індекс безпеки 2023: Українці до скону готові відстоювати свою свободу
commentss НОВИНИ Всі новини

Мюнхенський індекс безпеки 2023: Українці до скону готові відстоювати свою свободу

Лише шість відсотків українців відчувають себе неготовими протистояти вторгненню Росії

13 лютого 2023, 22:33
Поділіться публікацією:

Результати проведення Мюнхенського індексу безпеки в Україні є свідченням української єдності, стійкості та рішучості перед обличчям російської агресії, пишуть "Коментарі".

Мюнхенський індекс безпеки 2023: Українці до скону готові відстоювати свою свободу

Думки громадян України свідчать про те, що лише шість відсотків українців відчувають себе неготовими протистояти вторгненню Росії, і навіть під час зими, позначеної відключеннями електроенергії та дефіцитом, вони відчувають себе більш готовими до ризику перебоїв у постачанні електроенергії, ніж будь-яка громадськість G7. Західна орієнтація України також однозначна. Переважна більшість українців хочуть жити у світі, сформованому за європейськими та, меншою мірою, за правилами США. Російські та китайські бачення порядку практично не цінуються в Україні.

Головні цифри виглядають так:

– 89% українців готові продовжувати чинити опір навіть після застосування РФ тактичної ядерної зброї проти міста;

– 93% умовою для припинення вогню називають повне виведення військ РФ, враховуючи окупований Крим;

– 95% українців виступають за продовження військового опору у разі продовження бомбардувань міст;

– 83% вважають, що ніколи не будуть у безпеці, поки в Росії при владі Путін.

– 65% українців називають гарантією безпеки членство в НАТО.

На відміну від деяких західних політиків, чиї занепокоєння щодо подальшої військової ескалації, здається, перешкоджають більш рішучій підтримці, українці не були налякані російськими загрозами.

На додаток, для більшості українців прийнятною умовою для припинення вогню є не що інше, як повний вихід Росії з території України, включаючи Крим. Навіть вихід РФ з раніше окупованих територій був би неприйнятним для більшості українців, якби він не включав також Крим. Передчасні мирні переговори, заклики до яких особливо голосно звучать у деяких західних столицях, таким чином, швидше за все, зустрінуть шалений опір серед українського населення.

Разом з тим, більшість українців вважають, що їм знадобляться постійні постачання зброї із Заходу. Переважна більшість також побоюється, що поза НАТО Україна ніколи не буде в безпеці, що підтверджується тим фактом, що українці набагато менше вірять у захист ЄС, ніж у НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — літаки – не танки: Як просуваються обіцяні постачання винищувачів для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини