Головна Новини Суспільство Війна з Росією МВФ збирається відновити співпрацю з Росією: в Україні зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ збирається відновити співпрацю з Росією: в Україні зробили заяву

В МЗС України вважають абсурдом легітимацію російського режиму з боку МВФ

5 вересня 2024, 20:15
Поділіться публікацією:

 Україна закликає Міжнародний валютний фонд (МВФ) не відновлювати співпрацю з Росією, яка розв'язала і продовжує війну проти України. Це підкреслюється у заяві Міністерства закордонних справ України.

МВФ збирається відновити співпрацю з Росією: в Україні зробили заяву

МВФ (фото з відкритих джерел)

Україна висловлює занепокоєння через повідомлення про можливість відновлення співпраці МВФ з Росією, а також про заплановану місію фонду до Москви.

"Для провідної фінансової установи ООН було б неприйнятно легітимізувати російський режим, який зруйнував основи Статуту ООН, розв'язавши найбільшу загарбницьку війну в Європі з часів Другої світової війни і здійснюючи звірства проти українського народу," — йдеться в заяві.

Україна закликає МВФ не відновлювати жодних контактів з Росією та залишатися вірним Цілям і Принципам Статуту ООН.

"Ми звертаємося до всіх ключових учасників, країн-членів і керівництва МВФ з вимогою посилити ізоляцію держави-агресора і відмовитися від будь-якого діалогу до тих пір, поки РФ вбиває мирних жителів і порушує міжнародні норми," — наголошується в документі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що місія МВФ стане першою офіційною місією великої міжнародної фінансової установи до РФ після її вторгнення в Україну у 2022 році. Планується, що місія розпочнеться в онлайн-форматі 16 вересня, а потім делегація приїде до Москви на зустрічі з російськими чиновниками під керівництвом Жака Міньяна з Аргентини.

Багато західних країн порушували питання можливості виключення Росії з МВФ після повномасштабного вторгнення в Україну. Але це виявилося складним через перешкоди з боку інших членів організації. Варто зазначити, що МВФ активно критикували на Заході через "надто оптимістичні" прогнози щодо стану економіки РФ, яка зіткнулася з санкціями.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини