Головна Новини Суспільство події Місія МВФ вперше з початку великої війни проти України зібралася до РФ: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Місія МВФ вперше з початку великої війни проти України зібралася до РФ: що відбувається

Ряд країн Заходу порушували питання можливості виключення Росії з організації

5 вересня 2024, 16:27 comments2074
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд стане першим великим міжнародним фінансовим органом, який відправить свою офіційну місію до РФ після вторгнення в Україну у лютому 2022-го. Про це повідомляє Reuters.

Місія МВФ вперше з початку великої війни проти України зібралася до РФ: що відбувається

МВФ. Фото: з відкритих джерел

Місія Міжнародного валютного фонду розпочне роботу в онлайн-форматі 16 вересня, а згодом очікується візит делегації до Москви, де відбудуться зустрічі з російськими офіційними особами. Очолюватиме місію аргентинець Жак Міньян.

Багато західних країн порушували питання можливості виключення Росії з МВФ після повномасштабного вторгнення в Україну. Але це виявилося складним через перешкоди з боку інших членів організації.

Варто зазначити, що МВФ активно критикували на Заході через "надто оптимістичні" прогнози щодо стану економіки РФ, яка зіткнулася з санкціями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міжнародний валютний фонд планує закликати Україну прискорити девальвацію гривні, знизити відсоткові ставки та посилити роботу щодо підвищення податків, щоб скоротити бюджетний дефіцит. За даними видання Bloomberg, ці заходи є умовами для подальшого виділення фінансової допомоги Києву. Якщо МВФ визнає, що Україна досягає цільових показників програми та має достатні фінансові ресурси, країна може отримати 1,1 мільярда доларів.

При цьому видання зазначає, що Національний банк України (НБУ) проте виступає проти подальшого ослаблення гривні. З жовтня після скасування фіксованого обмінного курсу українська валюта вже втратила понад 10% від своєї вартості. Джерела Bloomberg вказують, що девальвація може поставити під сумнів здатність НБУ підтримувати стабільність цін. Водночас, як девальвація, так і підвищення податків мають політичні наслідки, зазначає видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини