Головна Новини Суспільство Війна з Росією Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну, – ISW

У заяву Міноборони РФ, що війська відводять для перегрупування, ніхто не повірив

14 вересня 2022, 07:42 comments1709
Поділіться публікацією:

Українські захисники не залишили російським військам вибору — тим довелося або здаватися в полон, або рятуватися втечею на Харківщині. У результаті Кремлю не залишилося нічого іншого, окрім як визнати своєю поразкою, що сталося вперше з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну, – ISW

Путін та Шойгу. Фото з відкритих джерел

Американські фахівці звертають увагу, що Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки РФ у Харківській області.

У ISW зазначають, що у Кремлі раніше ніколи не визнавали поразок – навколо Києва чи, згодом, на острові Зміїний.

"Росіяни подавали відступ від Києва як рішення поставити пріоритетом "звільнення" Донбасу, а вихід з острова Зміїний — як "жест доброї волі", — зазначили фахівці.

В Інституті вивчення війни додають, що міністерство оборони РФ спочатку запропонувало подібне пояснення російської невдачі в Харкові, стверджуючи, що війська відводять для перегрупування, але цей хибний наратив швидко натрапив на гучну критику в мережі.

До речі, американський лідер Джо Байден наголосив, що ЗСУ досягли значного прогресу під час контрнаступу на сході України. Однак зазначив, що попереду ще довгий шлях.                                                                                                                                              

Також видання "Коментарі" повідомляло – паніки немає: окупанти терміново евакуювали свої родини із Криму та півдня України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини