Головна Новини Суспільство Війна з Росією Москва розпочала новий раунд посилення риторики з переговорів щодо України: яка мета у Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва розпочала новий раунд посилення риторики з переговорів щодо України: яка мета у Путіна

Аналітики ISW зазначають, що Пєсков, Шойгу та Лавров активізували інформаційні операції

5 квітня 2024, 07:48 comments11349
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, міністр оборони РФ Сергій Шойгу та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров активізували інформаційні операції, щоб підштовхнути Україну до переговорів та змусити Захід боятися та "самостримуватися". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Москва розпочала новий раунд посилення риторики з переговорів щодо України: яка мета у Путіна

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що протягом тижня одразу двоє російських чиновників зробили заяви про готовність Кремля до переговорів щодо України. У прес-релізі Міноборони РФ про розмову глави відомства Сергія Шойгу з французьким колегою Себастьяном Лекорню йдеться, що нібито "була відзначена готовність до діалогу щодо України". Причому відправною точкою для нього могли стати переговори 2022 року між Росією та Україною в Туреччині.

Водночас джерело в уряді Франції спростувало цю інформацію. "Це неправда. Ми жодного разу не демонстрували готовності до діалогу щодо України, переговорів чи чогось подібного", — сказав співрозмовник агентства Reuters.

Наступного дня, 4 квітня, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров "також сприяв інформаційним операціям, прикидаючись зацікавленими у переговорах", зазначають в Інституті.

Лавров використав зустріч із десятками іноземних послів із незахідних держав, щоб критикувати формулу світу президента України Володимира Зеленського, заявивши, що Росія готова вести переговори на вигідних для Кремля умовах.

За підсумками зустрічі Лавров заявив журналістам, що Росія вважає "необов'язковим розмовляти із Зеленським", а має вести переговори із Заходом, який, однак, не готовий до них.

В ISW нагадали, що російські офіційні особи неодноразово помилково звинувачували Україну та Захід у відсутності ініціатив мирних переговорів, незважаючи на численні заяви, які прямо свідчать, що Росія не зацікавлена в сумлінних переговорах з Україною.

"ISW продовжує оцінювати, що максималістські цілі Росії – рівнозначні повної капітуляції України та Заходу – залишаються незмінними і що будь-які російські заяви про те, що Росія зацікавлена у мирних переговорах, є, швидше за все, спробами змусити Захід піти на поступки щодо українського суверенітету та територіальної цілісності", – йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що стоїть за повідомленнями про переговори України та РФ: як реагувати Києву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини