Головна Новини Суспільство Війна з Росією Москва розганяє новину про нібито втрату ЗСУ Лівобережжя: в Україні відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва розганяє новину про нібито втрату ЗСУ Лівобережжя: в Україні відреагували

Центр стратегічних комунікацій та безпеки зазначає, що такі повідомлення пропаганди РФ є складовою спецоперації "Майдан-3"

27 березня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти почали активно розповсюджувати фейкове повідомлення про нібито втрату українськими захисниками територій на лівому березі Дніпра в Херсонській області. у свою чергу, у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Москва розганяє новину про нібито втрату ЗСУ Лівобережжя: в Україні відреагували

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Разом із меседжем про нібито втрату Україною Лівобережжя путінські пропагандисти стверджують: "Країни Заходу змирилися із втратою".

Як стверджують аналітики СтратКому, поширення наративів про те, що незабаром Україна "зазнає військової катастрофи" і "втратить значні території на сході та півдні", — типові прийоми Кремля. Вони спрямовані на деморалізацію українського суспільства, поширення панічних настроїв та відчуття безсилля, що є складовою спецоперації "Майдан-3", зазначає SPRAVDI.

"Насправді вкидання про нібито майбутнє захоплення Харкова, Сум, Одеси, про новий наступ на Київ не мають реального підтвердження", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на форумі "Україна. Рік 2024" керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив про нову російську інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) "Майдан-3". Метою її нібито було створити ситуацію, за якої поставити під сумнів легітимність прийняття рішень в Україні в період після 20 травня цього року (закінчується термін президентських повноважень Зеленського, який автоматично триває через війну), посіяти смуту в українському суспільстві загалом і серед збройних сил, зокрема. Як оцінюєте цю заяву? Чи існують озвучені ризики після розтину ворожих планів? Як їх мінімізувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/37536
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 березня 2024, 12:56

Ми не слухаємо Москву - ми у вишиванках і шароварах на барбекю збираємось на травневе комуняцьке свято.


Новини