Головна Новини Суспільство Війна з Росією Москва посилює розвідку у сусідній із США країні: чому це небезпечно для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва посилює розвідку у сусідній із США країні: чому це небезпечно для України

Американські чиновники висловили стурбованість з приводу того, що Росія збільшила кількість співробітників свого посольства в Мехіко на десятки людей

сьогодні, 12:15
Поділіться публікацією:

Країна-агресор використовує всі механізми, щоб розширити розвідувальні операції в Мексиці. Це робиться з ключовою метою – шпигувати за США, посилювати пропаганду та підривати підтримку України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "NBC News".

Москва посилює розвідку у сусідній із США країні: чому це небезпечно для України

Мексика

Видання, посилаючись на неназваних американських чиновників та колишніх офіцерів розвідки, повідомило, що російські спецслужби в рази наростили свою присутність у Мексиці. Це сталося протягом останніх кількох років з метою шпигунства за Сполученими Штатами та посилення пропаганди, спрямованої на підрив Сполучених Штатів та України.

Зазначається, що американські чиновники висловили стурбованість з приводу того, що Росія збільшила кількість співробітників свого посольства в Мехіко на десятки людей. Впадає в око те, що це сталося незважаючи на відсутність міцних торгових відносин з Мексикою. У США вважають, що Кремль вирішив повернутися до тактики часів Холодної війни, спрямованої на посилення розвідувальних операцій у Мексиці.

Також привертає увагу звіт американських аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), які зазначили, що директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс нещодавно заявив, що це збільшення є результатом висилки російських шпигунів з Європи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль переглядає ефективність брязкання ядерною зброєю, розуміючи, що без зміни підходу вплинути на політичні дебати в країнах Заходу щодо дозволу ЗСУ атакувати західною зброєю військові об'єкти на території Росії буде дуже складно. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло — британська розвідка назвала справжню причину вибуху в Торопці, який еквівалентний землетрусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини