Головна Новини Суспільство Війна з Росією Морські дрони України стануть ще небезпечнішими: ЗМІ дізналися, що чекає на кораблі російського флоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Морські дрони України стануть ще небезпечнішими: ЗМІ дізналися, що чекає на кораблі російського флоту

Помітним оновленням стало "покращення морехідних якостей", що гарантувало можливість плавання при хвилях заввишки майже п'ять футів

2 березня 2024, 10:40 comments3972
Поділіться публікацією:

Вибухові катери-дрони, один із найбільш інноваційних видів зброї України, що бореться з російським Чорноморським флотом, згодом стали ще серйознішою загрозою. Генерал Служби безпеки України (СБУ) Іван Лукашевич заявив, що ці системи зазнали серйозних поновлень під час війни і тепер "сильніші, ефективніші і смертоносніші", ніж були раніше. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Business Insider".

Морські дрони України стануть ще небезпечнішими: ЗМІ дізналися, що чекає на кораблі російського флоту

Морські дрони України. Фото: з відкритих джерел

"У 2024 році у нас зовсім інші параметри дронів", — заявив генерал Іван Лукашевич, чия команда провела кілька операцій із дронами.

"Особливо в порівнянні з тими, які ми вперше випробували в жовтні 2022 року для атаки російських військових кораблів у Севастопольській бухті. Ми усвідомили недоліки цих перших проектів, але виробник не міг їх передбачити, тому що на той час у світі не було досвіду створення таких високотехнологічних дронів", — сказав він.

Першою модифікацією Sea Baby, яку презентував Лукашевич, було збільшення розміру боєголовки. За даними уряду України, дрони здатні доставляти важке вибухове навантаження вагою майже 860 кг. Наступним помітним оновленням стало "покращення морехідних якостей", що гарантувало можливість плавання при хвилях заввишки майже п'ять футів.

Третє поліпшення полягало в тому, що Sea Baby могли долати відстань у два рази більшу, ніж відстань між Одесою, портовим містом на півдні України та Севастополем на південно-західному узбережжі Криму. Дальність дії дронів тепер становить понад 950 км, що уможливлює набагато більше російських цілей.

Україна також "хотіла зробити їх багаторазовими, щоб вони були дешевшими та ефективнішими", сказав Лукашевич.

Крім фізичної модернізації своїх дронів Sea Baby, СБУ також використовує кілька майданчиків для виробництва та випробувань дронів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні очікування від березня: що може змінити подальшу ситуацію в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини