Головна Новини Суспільство Війна з Росією Молдова оголошує російського дипломата персоною нон ґрата: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова оголошує російського дипломата персоною нон ґрата: у чому причина

МЗС Молдови висилає російського дипломата через організацію виборів у невизнаному Придністров'ї

19 березня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

У відповідь на проведення Російською Федерацією "виборів" свого президента на території Придністров'я без узгодження з офіційним Кишиневом, Міністерство закордонних справ Молдови оголосило одного зі співробітників посольства РФ у Молдові персоною нон ґрата. Таке рішення було офіційно оприлюднено після того, як безпрецедентно і всупереч волі молдовської влади, на території сепаратистського регіону Придністров'я було відкрито дільниці для голосування на російських президентських виборах.

Молдова оголошує російського дипломата персоною нон ґрата: у чому причина

З Молдови висилають російського дипломата

17 березня, ігноруючи позицію молдовської влади, в Придністров'ї було організовано відкриття шести виборчих дільниць. За інформацією, наданою місцевими властями, в Тирасполі, Бендерах, Рибниці, та Григоріополі, де ці дільниці були розташовані, незмінну підтримку отримав чинний президент Росії Володимир Путін, згідно з повідомленнями, більше 97% виборців віддали свої голоси за нього.

Цей акт відкритого втручання у внутрішні справи Молдови викликав різку реакцію офіційного Кишинева. МЗС Молдови не лише висловило протест дипломату РФ, але й оголосило одного зі співробітників посольства персоною нон ґрата, наголошуючи на тому, що його дії виходять за рамки дипломатичної етики та міжнародного права.

"У цьому контексті послу вручили ноту про те, що одного зі співробітників посольства оголосили персоною нон ґрата на території Молдови, і він має залишити країну", — зауважили в МЗС.

Раніше, 13 березня, Міністерство закордонних справ Австрії зробило заяву, яка викликала хвилю обговорень у міжнародних дипломатичних колах. Згідно з повідомленням, двоє співробітників посольства Російської Федерації у Відні отримали статус небажаних осіб на території Австрії і мають залишити країну не пізніше 19 березня поточного року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини