Головна Новини Суспільство Війна з Росією Австрія висилає російських дипломатів з країни: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрія висилає російських дипломатів з країни: причина

У російському міністерстві закордонних справ заявили, що Москва вживе заходів у відповідь

14 березня 2024, 13:14 comments1081
Поділіться публікацією:

У середу, 13 березня, Міністерство закордонних справ Австрії зробило заяву, яка викликала хвилю обговорень у міжнародних дипломатичних колах. Згідно з повідомленням, двоє співробітників посольства Російської Федерації у Відні отримали статус небажаних осіб на території Австрії і мають залишити країну не пізніше 19 березня поточного року.

Австрія висилає російських дипломатів з країни: причина

Австрія наказала двом дипломатам РФ залишити країну

Дане рішення аргументоване "діями, несумісними з дипломатичним статусом" даних осіб, що, на думку експертів, часто є дипломатичним кодексом для звинувачень у шпигунстві чи іншій розвідувальній діяльності на користь іноземних спецслужб. Хоча конкретні подробиці цих дій не розкриваються, аналітики зазначають, що такі заходи вживаються небезпідставно та підтверджують серйозні звинувачення.

У відповідь на дії Австрійської сторони, Міністерство закордонних справ Російської Федерації оголосило про підготовку заходів у відповідь. Хоча деталі цих заходів поки не уточнюються, можна припустити, що вони можуть включати дзеркальну висилку австрійських дипломатів з Росії, що часто стає стандартною практикою в подібних ситуаціях.

Цей випадок не є ізольованим в історії дипломатичних відносин між Австрією та Росією. У лютому 2023 року Австрія вже ухвалювала рішення про висилку чотирьох російських дипломатів, а у квітні 2022 року – ще чотирьох, у рамках скоординованих дій Євросоюзу у відповідь на масові вбивства мирних жителів у Бучі, за скоєння яких звинувачуються російські війська.

Дані дії підкреслюють наростаючу напругу між Австрією та Росією і в цілому відображають загострення відносин між Російською Федерацією та країнами Європейського Союзу на тлі конфліктів, що продовжуються. Міжнародні експерти зазначають, що такі дипломатичні кроки можуть впливати не лише на двосторонні відносини, а й на загальну атмосферу міжнародної політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини