Головна Новини Суспільство Війна з Росією Молдова допоможе Україні затримувати ухилянтів у Придністров'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова допоможе Україні затримувати ухилянтів у Придністров'ї

Влада Молдови допомагатиме Україні боротися з втечею її громадян від мобілізації

25 березня 2024, 14:34
Поділіться публікацією:

Уряд Молдови оголосив про початок тісної співпраці з українською владою. Основна мета спільної роботи — контроль за кордоном та запобігання спробам ухилення від військової служби.

Молдова допоможе Україні затримувати ухилянтів у Придністров'ї

Міністр внутрішніх справ Молдови, Адріан Ефрос, заявив, підтверджуючи готовність Молдови допомагати. В основному йдеться про чоловіків призовного віку (18-60 років), які прагнуть уникнути мобілізації.

"Наші операції з виявлення та припинення незаконного перетину кордону проводяться регулярно, в середньому один-два рази на тиждень. Ці дії організуються як силами Молдови, так і за участю українських громадян", — наголосив Ефрос.

Міністр також уточнив, що між Кишиневом та Києвом ведуться переговори щодо можливості спільного патрулювання кордону у Придністровському регіоні.

"Ми намагаємося встановити тісніший зв'язок з нашими українськими колегами і особисто обговорювали з міністром внутрішніх справ України питання про відновлення спільного патрулювання в придністровському регіоні з українського боку. Це дозволить запобігти і запобігти нелегальній міграції", — заявив міністр.

“Коментарі” писали, що більш як половина жителів Молдови, які брали участь в опитуванні, вважають, що потрібно заморозити російсько-українську війну та залишити Росії окуповані території, а також виступають проти збільшення військової допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування молдавської компанії IMAS. Запитуючи про російсько-українську війну, соціологи респондентам навели п'ять тверджень і попросили зазначити, з якими вони погоджуються чи ні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини