Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація з 20: Чмут пояснив, чому потрібно йти на такий крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація з 20: Чмут пояснив, чому потрібно йти на такий крок

Тарас Чмут вважає, що мобілізація в Україні має початись з 20 років. В іншому випадку, Україна не зможе перемогти Росію у війні.

11 квітня 2024, 14:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ветерана АТО та керівник фонду "Повернись живим" Тарас Чмут заявив про необхідність зменшити вік для мобілізації до 20 років. За його словами, так Україна зможе перемогти Росію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Тараса Чмута у виданні УП.

Мобілізація з 20: Чмут пояснив, чому потрібно йти на такий крок

Тарас Чмут. Фото з відкритих джерел

Тарас Чмут вважає, що Україна втратила багато часу, тому повинна мобілізувати до армії з 20 років. Інакше втрати на війні виявляться марними.

"Я зараз скажу жахливу фразу… але на мою думку, мобілізація має відбуватись з 20 вже. Ми занадто багато втратили часу. І якщо ми хочемо вижити, як країна, ми маємо повернутись до війни обличчям. Інакше це все даремно. Ці всі сотні тисяч людей, які загинули, які скалічені, які гинуть сьогодні", — каже Чмут.

Ветерана АТО наголошує, що "ми не ефективні", а, за його словами, неефективна країна не зможе перемогти тоталітарну жорстку вертикаль примусу, яка має великі гроші та 150 млн людей.

На уточнююче питання, чи потрібно зменшувати мобілізаційний вік до 20, адже не всі, хто служить у Силах оборони, брали участь у бойових діях, Чмут пояснює, що Україна без цього не зможе зробити необхідну ротацію та провести демобілізацію.

"Ми не знайдемо внутрішній резерв, щоб доукомплектувати частини хоча б до рівня 80%, ми не знайдемо внутрішній резерв для того, щоб провести нормальну ротацію для тих, хто зараз воює, хоча б на рівні бригад, по відведенню в тил на декілька місяців. Я вже не кажу про ротацію і демобілізацію тих, хто воює", — сказав Чмут.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп назвав категорію, яка дасть право на звільнення зі служби в армії за власним бажанням.

Також "Коментарі" писали, що в Міноборони пояснили, чому скасували норму про демобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини