Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: які важливі зміни "світять" щодо роздачі повісток
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: які важливі зміни "світять" щодо роздачі повісток

В українській державі може розширитися коло осіб, які матимуть право роздавати повістки особисто під підпис

30 грудня 2023, 14:42
Поділіться публікацією:

Мобілізація в Україні 2023 року триває за старими правилами, але пізніше мобілізаційні процеси можуть проходити по-новому. Зокрема, влада хоче запровадити новації у процесі роздачі повісток. У проєкті закону про мобілізацію наголошується, що чоловікам можуть вручати повістки особисто під підпис та через електронний кабінет призовника. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповіла адвокат Катерина Аніщенко.

Мобілізація в Україні: які важливі зміни "світять" щодо роздачі повісток

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Правозахисниця зазначила, що у разі ухвалення законопроєкту, коло осіб, які мають право вручати повістки особисто під підпис, розшириться.

"Порядок денний зможе вручати або працівник поліції, або представник військкомату (нова назва – територіальні центри комплектування та соцпідтримки, — ред.)... Новими змінами пропонується, щоб працівники ЖЕКів, голови ОСББ та інші також вручали повістки під особистий підпис. Це пропонується шляхом внесення змін до закону України "Про місцеве самоврядування", щоб забезпечити явку осіб призовного віку", — наголосила Катерина Аніщенко.

Варто зазначити, зараз вручати повістки можуть, коли є дві уповноважені особи — працівник військкомату та працівник поліції. Крім того, повістку мають право вручати працівники ЖЕКів, голови ОСББ та роботодавці, які мають відповідне розпорядження керівника військкомату.

Читайте також на порталі "Коментарі" — законопроект про мобілізацію, внесений цього тижня Кабміном до Ради, продовжує залишатися однією з найгарячіших тем в українському медіа-просторі. Свою думку висловлюють військові, представники Нацполіції та політичні діячі. Думки експертів щодо цього резонансного законопроєкту продовжують збирати і портал "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи можна уникнути додаткової мобілізації: як бути з новим законопроєктом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини