Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: у Міноборони пояснили, як обиратимуть кому відправити повістку
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: у Міноборони пояснили, як обиратимуть кому відправити повістку

Остаточне рішення про те, хто наразі найбільше потрібний у війську приймає Генштаб

16 липня 2024, 14:45 comments1827
Поділіться публікацією:

В Україні на фоні мобілізації до 16 липня включно всі військовозобов'язані мають оновити дані. Як інформує портал "Коментарі", в інтерв'ю YouTube каналу єПитання заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко розповіла як серед тих, хто оновив дані, обиратимуть кого призивати до війська.

Мобілізація в Україні: у Міноборони пояснили, як обиратимуть кому відправити повістку

Повістка. Фото: з відкритих джерел

Замміністра заявила, що Генштаб ЗСУ визначає свої потреби щодо певних критеріїв, таких як професійні навички, вік та відсутність бронювання. Далі вже відомство надсилає відповідний запит.

"Знаєте, часто бувало так, що раніше повістка або оповіщення приходила людині, яка заброньована, і це призводило до того що працівник ТЦК витратив свій час. Людина нервує, тому що вона заброньована — чому ТЦК не знає, що вона заброньована. Коротше, був якийсь такий невеликий хаос. Зараз такого не буде. Зараз ми працюємо на рівні реєстру (Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів Оберіг — ред.). Ми відсікаємо всіх, хто заброньований, всіх, у кого є відстрочка, і працюємо з тими критеріями, які нам дає Генеральний штаб", — пояснила Черногоренко.

Вже за цими критеріями ТЦК і СП формують переліки, а далі працюють через повістки та роботу з кожним військовозобов'язаним. Решта процесу проходить за класичним сценарієм – потрібно уточнити дані чи пройти ВЛК.

"Що надає система, що надає реєстр — це те, що в єдиному місці є місце правди щодо даних усіх наших військовозобов'язаних. І це — я маю на увазі процес оповіщення — можна робити швидше, можна робити більш цільовим. Це, знаєте, схоже з таргетованою рекламою: тобто ти працюєш саме з тими аудиторіями, які тобі зараз в першу чергу потрібні, не витрачаючи свій додатковий час", — пояснила Черногоренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки українців вважають, що бути ухилянтом не соромно: опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини