Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: чи розраховувати на поповнення ЗСУ з-за кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: чи розраховувати на поповнення ЗСУ з-за кордону

Є кілька категорій українців, яких можна мобілізувати, вважає ветеран війни проти РФ Євген Дикий

28 квітня 2024, 20:40
Поділіться публікацією:

Мобілізація 2024 продовжується, і  учасник російсько-української війни Євген Дикий заявив, що не  потрібно  брати до уваги поповнення наших ЗСУ армії громадянами, які  залишили територію Батьківщини.

Мобілізація в Україні: чи розраховувати на поповнення ЗСУ з-за кордону

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Ветеран  в інтерв'ю "Фокусу" сказав, що треба  бути реалістом — в нашої держави "залишився мобілізаційний запас тільки з тих, хто все ще перебуває в Україні". За його словами, це можуть бути громадяни, які свідомо залишилися на рідній землі, і ті, "хто не зміг форсувати цю легендарну Тису (знаходиться на українсько-румунському кордоні, — Ред.)".

Як стверджує  співрозмовник, чимало  українців не розуміють, що існує сучасний суспільний договір – коли  людина є громадянином країни, то розраховує на певний пакет прав, використовує їх, і повинна свою  країну захищати. "Ці речі не можна розривати, вони йдуть винятково в одному пакеті", — підкреслює  експерт.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи є в бюджеті гроші на мобілізаціюЧим ближче набуття чинності мобілізаційних змін (18 травня), тим більше дискусій щодо посилення мобілізації. Територіальні центри комплектування (ТЦК) навряд чи впораються з напливом тих, кому необхідно оновити облікові дані. Заборона консульських послуг тим, хто цього не зробить, перебуваючи за кордоном, теж викликає кардинально різну реакцію. А пояснення директора департаменту охорони здоров'я Міноборони Оксани Сухорукової про те, як тепер встановлюватимуться критерії "придатності" для служби в армії, виглядають так, що придатні будуть майже всі. 

За словами виконавчого директора Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна, на сьогоднішній момент досить часто мобілізований приходить до частини, де отримує мінімальний пакет обмундирування та... список на кілька сторінок – того, що йому бажано докупити за власний кошт.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини