Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація до 25 років: нардеп заявив про "погані новини"
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація до 25 років: нардеп заявив про "погані новини"

В Україні можуть мобілізувати військовозобов'язаних віком 18-25 років, і народні депутати відмовляють голосувати за законопроєкт, який виправляє цю ситуацію.

21 серпня 2024, 08:57 comments5894
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що провладна фракція "Слуга народу" відмовляється ставити на голосування у Верховній Раді законопроєкт про заборону мобілізації осіб 18-25 років.

Мобілізація до 25 років: нардеп заявив про "погані новини"

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

У своєму телеграм-каналі Олексій Гончаренко критикує провладну партію за відмову від голосування законопроєкту 11379-д, який передбачає заборону мобілізації віком до 25 років.  

"Я боровся за цей законопроєкт, дотис, щоб Комітет з нацбезпеки та оборони його підтримав, але тепер його знову блокують. В мене немає слів, бо це просто ганьба", — стверджує нардеп.

Також Гончаренко закликав чинити тиск та у соціальних мережах писати усім народним депутатам "Слуги народу" заклики, щоб законопроєкт про заборону мобілізації до 25 років поставили на голосування. 

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Вадим Івченко також підтверджує, що законопроєкт не включили до списку проєктів, які Рада розгляне цього тижня. За його словами законопроєкт ще можуть винести на розгляд і під час голосування, упевнений нардеп, що він набере необхідну кількість голосів.

Нагадаємо, що через прийнятий новий закон про мобілізацію утворилась колізія, і чоловіки, яким не виповнилося 25 років та які не проходили військову службу чи не навчалися на військовій кафедрі, але були свого часу визнані обмежено придатними, можуть бути мобілізовані. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв головну причину, чому військовозобов'язані стають ухилянтами.

Також "Коментарі" писали про те, що ветерану війни під час проходження ВЛК лікарі написали у документах, що він вагітний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини