Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна має пропозицію до енергетичних компаній, які отримали надприбутки через війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має пропозицію до енергетичних компаній, які отримали надприбутки через війну

Український міністр енергетики Герман Галущенко закликав міжнародні енергетичні компанії віддати 10% прибутку на відновлення України.

30 березня 2023, 12:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр енергетики України Герман Галущенко закликає міжнародні енергетичні компанії віддати частину свого прибутку Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Україна має пропозицію до енергетичних компаній, які отримали надприбутки через війну

Міністр енергетики України Герман Галущенко. Фото з відкритих джерел

Герман Галущенко звернувся до міжнародних енергетичних компаній з проханням перерахувати Україну частину своїх прибутків. Міністр енергетики пояснює свою позицію тим, що ці компанії змогли збільшити свої доходи після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

"Багато енергетичних компаній отримують надприбутки через війну. Ми оцінили їх у понад 200 мільярдів доларів", — говорить Галущенко та додає, що "вони отримують ці гроші, тому що ми воюємо".

Міністр енергетики вважає, що частину доходів від надприбутків цих компаній можна спрямувати на відбудову енергетичної системи України.

"Найбільша енергетична компанія Литви Ignitis Group погодилась передати 10% своїх прибутків", — повідомляє Politico слова Германа Галущенко та закликав інші компанії робити теж саме.

У підсумку Галущенко зауважив, що через продаж енергоресурсів Кремль може вічно вести війну, тому слід сильніше тиснути санкціями та обмеженнями на Росію.

"Кремль використовує свої доходи від експорту енергоносіїв не для того, щоб допомогти російським людям жити краще, а виробляти зброю і продовжувати війну", — наводить слова міністра енергетики України видання Politico.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожну заяву Міноборони Китаю про співпрацю з російською армією.

Також "Коментарі" писали, що Данія оприлюднила фото об’єкта, який виявили біля газопроводу "Північний потік".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 березня 2023, 11:47

Саме корумпована Хунта України олігархи чиновники пропагандисти депутати і мери та силовики прокурори і судді православна секта виграли від війни і отримують надприбутки. Зараз намагаються відвернути увагу злиденного суспільства від себе на інших.


Новини