Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Мисливці на убивць": ЗМІ дізналися, як ЗСУ воюють без боєприпасів під Авдіївкою
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мисливці на убивць": ЗМІ дізналися, як ЗСУ воюють без боєприпасів під Авдіївкою

2023 рік став складним Тепер ЗСУ - мисливці на убивць з обмеженим ресурсом.

5 лютого 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Українські захисники  домінували перший рік в боях — це визнають на  Заході.  Проте  2023 рік  видавсь, як  "провал" -  з причини недостатньої  кількості  техніки та боєприпасів військові  ЗСУ стали "мисливцями на убивць",  обмежуючи свій  ресурс.

"Мисливці на убивць": ЗМІ дізналися, як ЗСУ воюють без боєприпасів під Авдіївкою

Бої за Авдіївку (фото з відкритих джерел)

Як в  таких умовах  українські захисники  втримують оборону в пекельних боях за Авдіївку  та інші важливі міста східних регіонів країни третій рік підряд, повідомляє The New York Times поспілкувавшись  з  бійцями ЗСУ. 

Видання   стверджує, що  тепер епіцентром  війни  стала Авдіївка, але Збройні сили України  опинилися в меншій кількості на лінії фронту, це стосується, як озброєння, так і  кількості  бійців,  які здатні  воювати. "Після того, як вони (українці – ред.) домінували в боях протягом першого року і майже не воювали протягом другого, вони передали ініціативу Росії. Зараз вони окопалися і борються за те, щоб втриматися", — стверджують журналісти  NYT.

Як сказав  29-річний  лейтенант  Олександр  Ширшин (він як заступник командира батальйону 47-ї механізованої бригади захищає Авдіївку) окупанти навряд чи зупинятимуться в  своїх спробах  окупувати місто. "Вони йдуть хвилями. І вони не зупиняються", -  розповів військовий. 

Газета   повідомляє, що  з причини критичної  нестачі  боєприпасів та зброї українські захисники не можуть точково бити по РФ — по одному, двох  загарбниках. Окупанти  проінформовані  про ці українські проблеми, вони пристосувались  на передовій і  рухаються невеликими групами, при цьому  набираючи більше солдат для початку штурмів. 

Зі своєї сторони українці  можуть  лише втримувати позиції "У нас недостатньо техніки, недостатньо людей для наступу. Тому головна мета наразі — утримати позиції, які ми маємо", - наголосив лейтенант Ширшин.

Як стверджують американські журналісти, Росія  хоче  скористатись тим, що у  Вашингтоні  не встигли  надати  українцям  потрібну зброю.  

При цьому, українські бійці   знають, що їх  максимум — це оборонятись, вони не збираються "просто залягти на дно": Українські військові   уникають  довгих боїв, але водночас завдають  якнайбільше  болісних ударів по ворогах, пише видання. 

Представники  The New York Times  самі в цьому переконались, побувавши в  січні на  сході  України та спостерігаючи, як  військові ЗСУ ведуть бої неподалік  двох ключових міст — Авдіївки та Вугледара. "Масштаби російських втрат були очевидні на полях зі зруйнованою бронетехнікою та розбитими солдатами РФ, які застеляли тілами засніжені поля", — написано в публікації.

Один з  ефективних інструментів в арсеналі  української армії  — дрони, але  ЗСУ   потрібно  більше  артилерії, вона  краще "тисне" на нерви ворогам. Про це  сказав NYT  керівник штабу 48-го окремого стрілецького батальйону 72-ї механізованої бригади Сергій Бец. 

"Безпілотник від першої особи не розбере бліндаж, не скосить лісосмугу і він не спричинить такого психологічного тиску на ворога. Водночас у нас не так багато екіпажів FPV", — уточнює військовий. 

Щодо боїв біля Авдіївки, майор  сказав таке : "Якщо росіяни зацікавлені в певній ділянці фронту, вони зрівняють її з землею".

Зокрема, з середини грудня загарбники знищили тамтешню  лісосмугу. Вони частково мають успіх в боях, каже майор, але  українські захисники  "копають ями, щоб якось жити, триматися", — розповідає  видання.

"Ми боремося проти піхоти спокійно і тримаємо свої позиції", — завершив військовий.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у бригаді "Магура" розповіли про бої за Авдіївку

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини