Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мисливці на Путіна: завдяки їм видали ордер на арешт президента Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Мисливці на Путіна: завдяки їм видали ордер на арешт президента Росії

Французькі юристи змогли зібрати достатню кількість матеріалів, щоб Міжнародний суд видав ордер на арешт Путіна.

11 квітня 2023, 16:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна 17 березня у підозрі в депортації українських дітей. Це стало можливим завдяки французьким юристам Еммануелю Дауду, Габріелю Себбаху та їхнім колегам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Bild.

Мисливці на Путіна: завдяки їм видали ордер на арешт президента Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

МКС звинувачує президента Росії у злочинах проти людства та видав ордер на арешт Путіна. Таким чином російський диктатор перебуває у розшуку і його можуть арештувати в будь-який момент під час візиту в іншу країну, де є повноваження суду. Це стало можливим завдяки двом французьким юристам, хоча і вони не очікували на таке рішення МКС.

"Для нас було великою несподіванкою, що цей крок уже закінчився ордером на арешт Путіна", — говорить Дауд та додає, що важливо, аби ордер був виданий, поки триває війна, саме тоді, коли відбуваються воєнні злочини.

Експерти наголошують, що депортація українських дітей почалась після початку повномасштабного вторгнення, а загальна кількість вивезених дітей перевищує 16 тис. Юристи стверджують, що багато з цих дітей жили у дитячих будинках, а у частини загинули батьки на війні. Проте навіть, якщо в дітей були близькі родичі в Україні, їх все одно вивозили в Росію. Окрім того, щоб приховати свої дії, служби РФ змінювали імена дітей на російські.

"Дітей потім "русифікують": роблять спробу стерти їх українське минуле. І це не що інше, як геноцид, тобто спроба знищити народ. Так робили нацисти під час Другої світової війни, коли вони викрадали білявих дітей у Польщі чи Чехословаччині і вивозили їх до Німеччини", — говорить Дауд.

Мисливці на Путіна: завдяки їм видали ордер на арешт президента Росії - фото 2

У серпні 2022 року юристи почали вести справу, шукати всі доступні джерела, зокрема і російські ЗМІ, адже уповноважена з прав дитини у РФ Марія Львова-Бєлова, організаторка цієї процедури, сама багато говорила про депортацію дітей.

Обидва юристи розуміють, що Путіна та Марію Львова-Бєлова буде важко затримати і ймовірно це станеться після зміни влади у Росії, проте Еммануель Дауд стверджу, що ордер МКС на арешт президента Росії є довічним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія може змінити хід війни: Путін ховав цінну військову техніку.

Також "Коментарі" писали про президента, який пропонував віддати Крим Росії їде у Китай для переговорів щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини