Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може змінити хід війни: Путін ховав цінну військову техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може змінити хід війни: Путін ховав цінну військову техніку

Через зменшення боєприпасів для українського ППО, Росія може почати активніше використовувати авіацію.

11 квітня 2023, 13:15 comments33492
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Злиті в мережу можливі секретні документи свідчать про те, що запаси протиповітряної оборони України без необхідного постачання вичерпаються до кінця травня. Така ситуація сприяє Путіну, який може почати використовувати цінні для російської армії винищувачі та бомбардувальники, які раніше обмежено застосовувались в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The New York Times.

Росія може змінити хід війни: Путін ховав цінну військову техніку

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Опубліковані документи вказують, що ЗСУ витрачають свої запаси боєприпасів швидше, ніж західні союзники встигають їх поповнювати. Як пише NY Times запаси радянських ракет для С-300 і ЗРК "Бук", будуть повністю вичерпані до 3 травня. Саме ці ракети становлять 89% захисту України від більшості винищувачів і деяких бомбардувальників РФ. Згідно з цими секретними документами загалом ППО України може зупинитись 23 травня за поточних темпів витрат боєприпасів.

Без додаткової допомоги для України, Росія може скористатись цінними винищувачами та бомбардувальниками, які раніше не використовувала. За повідомленнями NY Times це дасть Путіну перевагу, яка може змінити хід цієї війни. Поки що Росія утримувалася від використання своїх найбільш технологічно передових літаків, включаючи винищувач Су-57, через великий відсоток ураження російської авіаційної техніки. Зменшення постачання української армії може істотно змінити цю ситуацію.

"Росія все ще має значний повітряний потенціал, близько 900 винищувачів і близько 120 бомбардувальників", — за даними World Directory of Modern Military Aircraft.

Таким чином західні союзники все більше намагаються знайти та відправити в Україну необхідні боєприпаси. Нещодавно Адміністрація президента США оголосила про новий пакет допомоги на 2,6 млрд доларів, який має боєприпаси, ракети для ППО та військову техніку для контрнаступу ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на причетність до зливу секретних документів з Пентагону.

Також "Коментарі" писали, що Болгарія може продати Україні винищувачі Міг-29, натомість чекає сучасних літаків від Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини