Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мирний план РФ, який вона передала США, може бути фейковим: що на це вказує
commentss НОВИНИ Всі новини

Мирний план РФ, який вона передала США, може бути фейковим: що на це вказує

Росіяни нічого віддавати Україні не будуть, вважає політолог Володимир Фесенко

4 липня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Так званий мирний план Росії, який вона, буцімто, передала Сполученим Штатам, є фейком, вважає політолог Володимир Фесенко.

Мирний план РФ, який вона передала США, може бути фейковим: що на це вказує

Переговори України і РФ

Як підкреслює експерт, росіяни нічого віддавати Україні не будуть.

"Тим більше пропонувати спільний контроль над Кримом. Це головна ознака фейковості цієї інформації", — говорить Фесенко.

За його словами, жодних мирних перемовин на даний момент немає, і до виборів в США вони навряд почнуться.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що журналіст Дмитро Гордон з посиланням на свої джерела розповів про так званий "мирний план", який Росія передала Сполученим Штатам, щоб врегулювати військовий конфлікт з Україною. Зокрема, згідно із цим планом, Україна нібито має піти із Донбасу, а за це РФ погоджується передати під контроль Києва Запорізьку АЕС, та подумає над передачею окупованих територій Запорізької та Херсонської областей. Також РФ нібито хоче, щоб Україна гарантувала безперебійне постачання води в Крим, а РФ натомість погоджується на спільний український та російський контроль за територіями півострова.

Окрім того, РФ хоче, що Україна відмовилася від членства в НАТО і закріпила в Конституції свій позаблоковий статус. А от проти членства в ЄС України Росія нічого не має проти. Втім, РФ все ж хоче, щоб в Україні провели "демілітаризацію" і радикально скоротили кількість військ та озброєнь.

Саме цю вимогу вважає категорично неприйнятною експерт Олександр Кочетков. А от про всі інші пункти плану, за його словами, можна дискутувати. Зокрема і про те, щоб відмовитися від Донбасу та від членства в НАТО, куди Україну і так не беруть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини