Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони: Запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони: Запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня

Запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня. Про це сказав «Укрінформу» заступник голови Міноборони Іван Гаврилюк. При цьому він підкреслив, що перевага ворога в артилерійському вогні становить 7 до 1

18 березня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

На даний момент Росія на фронті користується своєю перевагою у боєприпасах і не зменшує інтенсивність вогню, заявив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Міноборони: Запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня

Війна в Україні

За його словами, з початку 2024 року на лінії фронту ворог має перевагу в артилерійському вогні із розрахунку 7 до 1. При цьому заступник міністра оборони додав, ворог розраховує на те, що йому вистачить боєприпасів, щоб домінувати на полі бою ще протягом тривалого часу.

Як відзначив Гаврилюк, допомагають загарбникам влаштовувати "вогненний вал" на лінії фронту у Північній Кореї, які постачають країні-агресору снаряди.

При цьому генерал-лейтенант повідомив про те, то окупанти на фронті активно використовують авіацію, особливо для "скиду" керованих авіабомб. За інформацію замміністра, від початку 2024 року, а саме за перших 77 діб літаки окупантів скинули на позиції Сил оборони понад 3500 авіабомб. Якщо порівнювати цю кількість скидів із 2023 роком, то зараз їх більше у 16 разів.

За словами Гаврилюка, зламати домінування противника у повітрі можна з допомогою американських винищувачів F-16, проте наразі їх немає. При цьому, додав заступник міністра, запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня.

Як підкреслив генерал-лейтенант, ці фактори ускладнюють завдання українським військовим протидіяти росіянам в загарбницькій війні.

Нагадаємо, The Telegraph нещодавно повідомляв про те, що через відсутність допомоги від Сполучених Штатів запаси зенітних ракет до систем ППО в Україні нібито добігають кінця. За інформацією видання, якщо зараз сили протиповітряної оборони збивають 4 з 5 ворожих ракет, то вже за кілька тижнів зможуть збивати лише одну ракету з 5.

Також відомо, що Україна все ще очікує, коли будуть поставлені американські винищувачі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини