Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони України затвердило використання нової рушниці "Сафарі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони України затвердило використання нової рушниці "Сафарі"

Напівавтоматичний дробовик стане важливим інструментом у бойових діях

сьогодні, 15:43
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України оголосило про допуск до використання напівавтоматичного дробовика Safari HG-105M у підрозділах Сил оборони. Ця новітня зброя розроблена для ефективного використання в умовах обмеженого простору під час бойових дій і має потенціал у боротьбі з ворожими дронами. 

Міноборони України затвердило використання нової рушниці "Сафарі"

Рушниця "Сафарі". Фото: Міноборони

Міністерство оборони України завершило кодифікацію та допустило до експлуатації напівавтоматичний дробовик Safari HG-105M, який може бути використаний у підрозділах Сил оборони. Ця рушниця є придатною для використання під час бойових дій. Крім того, з використанням мисливських набоїв зі шротом, вона може служити інструментом для нейтралізації ворожих FPV-дронів.

Safari HG-105M є напівавтоматичним дробовиком з газопоршневим механізмом і знімним магазином. Виготовлена за технологією булпап, ця рушниця дозволяє зменшити загальну довжину без скорочення довжини ствола, що сприяє покращеній маневреності. Завдяки такій конструкції, центр ваги зброї зміщується до її середини, що зменшує навантаження на стрільця під час тривалого використання.

Рушниця призначена для використання патронів калібру 12 і може мати магазини місткістю на 5 або 10 набоїв. Вага Safari HG-105M становить трохи більш як 4 кг, що робить її досить зручною у використанні.

Для виробників та розробників військової техніки, які мають запитання щодо процесу кодифікації, доступна електронна пошта Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки: [email protected].

Нагадаємо, Департамент політики закупівель Міноборони спільно з Командуванням сил логістики протягом липня-серпня провів опитування військових з метою визначення, які саме речі їм необхідні. Серед найбільш запитуваних визначили бейсболки, штани з наколінниками, підсумки для турнікетів та планшетів. Саме для цих речей у відомстві розробляють технічні специфікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини