Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони України визначило нові стандарти калорійності харчування військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони України визначило нові стандарти калорійності харчування військових

Нові вимоги забезпечать належний рівень поживності для військовослужбовців

сьогодні, 16:05
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України запровадило нові вимоги до калорійності основних продуктів харчування, призначених для забезпечення ЗСУ. Це рішення стало наслідком перевірок, під час яких було виявлено численні порушення, пов'язані із постачанням продуктів, що не відповідали необхідним стандартам енергетичної цінності.

Міноборони України визначило нові стандарти калорійності харчування військових

Харчування військових. Фото з відкритих джерел

"В умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли потреби наших захисників за поживністю та енергетичною цінністю. Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я", – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Відзначається, що закупівельна агенція Міноборони ДОТ, почне застосовувати ці вимоги в рамках державних контрактів на постачання харчових продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року. Раніше постачальники самостійно визначали енергетичну цінність продуктів на етапі укладання угод з ДОТ.

Нові стандарти закріплені у документі під назвою "Вимоги до енергетичної цінності деяких харчових продуктів за Каталогом продуктів харчування, показники яких визначені державними стандартами".

Нагадаємо, Департамент політики закупівель Міноборони спільно з Командуванням сил логістики протягом липня-серпня провів опитування військових з метою визначення, які саме речі їм необхідні. Серед найбільш запитуваних визначили бейсболки, штани з наколінниками, підсумки для турнікетів та планшетів. Саме для цих речей у відомстві розробляють технічні специфікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини